Lectio Håndbog
Podcast Bannerfoto1 Podcast Bannerfoto1
Podcast Bannerfoto1 Podcast Bannerfoto1

Podcast

SCHOOL TALK: HF-enkeltfag

SCHOOL TALK zoomer ind på HF-enkeltfag, der er en super-fleksibel vej til en gymnasial uddannelse. HF-enkeltfag bliver også kaldt 'et voksent valg', fordi man typisk er lidt ældre, når man starter. I studiet er tre kursister - Trine Marie Rasmussen (36 år), Gro Emkjær (32 år) og Tobias Ludvigsen (28 år) - som alle bliver studenter til sommer. De fortæller åbent og ærligt om skolelivet, deres 'voksne' valg, muligheder og fremtidsplaner.

SCHOOL TALK: Innovation

SCHOOL TALK sætter fokus på faget 'Innovation'. I studiet er tre innovative HHX-elever, som har været til Danish Entrepreneurship Festival sammen med andre unge fra hele landet. Angelica Dierkes, Cecilie Husum og Kristine Larsen fortæller om deres kreative projekter og forklarer, hvorfor de er så vilde med innovation.

SCHOOL TALK: Eksamensangst - episode 1

SCHOOL TALK sætter fokus på eksamensangst. SCUs psykolog, Signe Schmidt, er på besøg i studiet og deler ud af sin store viden. I episode 1 forklarer hun, hvorfor vi bliver nervøse forud for eksamen, hvad der sker i kroppen og hjernen, og hvad forskellen er på at være nervøs og angst.

SCHOOL TALK: Eksamensangst - episode 2

SCHOOL TALK sætter fokus på eksamensangst. SCUs psykolog, Signe Schmidt, er på besøg i studiet og deler ud af sin store viden. I episode 2 forklarer hun, hvordan vi kan håndtere angsten, og hvordan vi præsterer bedst muligt til eksamen. Du får psykologens fem bedste råd og konkrete træningsøvelser.

SCHOOL TALK: Ordblind på SCU

Uge 40 er international ordblindeuge, og derfor sætter SCHOOL TALK fokus på ordblindhed. Som noget nyt på SCU er der i dette skoleår startet en helt ny klasse for ordblinde elever. Her tager de en almindelig studentereksamen på to år. På besøg i studiet er de to HF-elever, Simon Ahlers og Maj Gadkjær, samt HF-underviser May Britt Klamer.

SCHOOL TALK: Venskabsklassen fra Valencia

En spansk gymnasieklasse fra Valencia besøger HHX-elever på SCU. Hvad får den spanske klasse ud af besøget? Og hvad er de store forskelle på et dansk og spansk gymnasium? I studiet er de to spanske undervisere, Gema Luis Lafuente og Anna Perex Ferrer.

SCHOOL TALK: Fester & Fredagscaféer på SCU

Bliv klar til årets første SCU-fest med podcasten SCHOOL TALK. Søren og Line fra Festudvalget gør os klogere på, hvad en temafest er, og afslører nyt om kommende fester og fredagscaféer.  

Robotter i informatikundervisningen

Tech-journalist, Anders Høeg, har produceret en ny podcast om kunstig intelligens i undervisningen. Podcasten er optaget på SCU og stiller skarpt på, hvordan man kan bruge værktøjer som ChatGPT i faget informatik, og hvad eleverne tænker om det.

Elever fortæller: Derfor valgte vi HHX

1.års elever på HHX fortæller i deres egen podcast "Alt om unge" om, hvordan de valgte ungdomsuddannelse.

Hvorfor valgte jeg HHX på SCU

1. års elever på HHX har lavet en podcast, hvor de besvarer en masse spørgsmål om valg af ungdomsuddannelse.

Hvorfor valgte jeg HHX på SCU? Og hvad er det fedeste ved HHX??

Hvorfor blev det lige HHX i Skanderborg? Og kan man tage bussen i skole? Er det dyrt? Hvad er det fedeste ved HHX? 

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart