Lectio Håndbog
Header Grafik (1) Header Grafik (1)

Talenttilbud

242395889 1907706546090523 2890810990224233064 N 242395889 1907706546090523 2890810990224233064 N

SCU har fokus på talent 

Maksimal udvikling kræver maksimale udfordringer. Derfor har SCU en række spændende talenttilbud til de elever, der har overskud til både personlige og faglige udfordringer.

Oversigt talenttilbud

Masterclass er for dig, der vil prøve kræfter med ekstra undervisning på et højere niveau end det gymnasiale.

Gå til masterclass

Young Enterprise er en konkurrence for dig, der har faget innovation og en iværksætter i maven.

Gå til young Enterprise

European Business Game er til dig, der vil omsætte erhvervs-økonomiske teorier til praksis og konkurrere mod de bedste.

Gå til European Business Game

Akademiet for talentfulde unge er for dig, der vægter bred faglighed samt social og personlig udvikling højt.

Gå til Akademiet for Talentfulde Unge

 






Nordic Study Abroad Conference er for dig, der er ambitiøs og målrettet og overvejer at studere i udlandet.

Gå til Nordic Study Abroad Conference

Danish Entrepreneurship Award er hvor alle elever med innovation i 2.g får mulighed for at udfolde deres idéer

Gå til Danish Entrepreneurship Award

DM i erhvervscase er med til at profilere erhvervslivets gymnasiale uddannelser.

Gå til DM i Erhvervscase

Georg Morh-konkurrencen er for dig, der er ekstra matematik-interesseret.

Gå til Georg Mohr-konkurrencen

Forskerspirer giver dig med stort fagligt overskud mulighed for at fordybe dig i et selvvalgt emne.

Gå til Forskerspirer

Mød vores talent-koordinator

Anne Skaarup er talent-koordinator på SCU. Her brænder hun for at give unge en ekstra udfordring og har opbygget en bred vifte af talenttilbud. 

- På SCU er der den her ånd, at vi bakker ethvert talent op. Det kan være et sprogligt, økonomisk eller eksempelvis et musisk talent. Måske har man talent for at spille sækkepibe, og så bakker vi op om det. Man kan også have talent for at bidrage til fællesskabet ved at lave arrangementer på skolen eller sidde i Elevrådet. Talent er mange ting. Fællesnævneren er, at man gør et stort stykke arbejde og engagerer sig, siger Anne Skaarup.

Læs artikel

Anne Skaarup3 Anne Skaarup3
Talent handler ikke om 12-taller. Men om et fagligt drive. Det der ekstra gear, som gør, at man har viljen til at knokle for at blive klogere og udvikle sig. Og netop dét drive, motiverer også mig, og gør mig glad.

Talent-koordinator
Anne Skaarup

Fire HHX-elever klar til DM Erhvervscase 2023
Stort tillykke til Mathias Oxlund Orris, Simon Broch Petersen, Anders Buur Thygesen og William Lyng Bjerre fra HH2B, som er klar til DM i Erhvervscase 2023.

I foråret vandt de fire HHX-elever nemlig pokalen for at præsentere skolens bedste erhvervscase. Gruppen var i skarp konkurrence med andre HHX-elever på årgangen, men et enigt dommerpanel pegede på Mathias, Simon, Anders og William som vindere.

Dommerpanelet lagde blandt andet vægt på deres faglige dybde og en velkomponeret power point præsentation om optikerkæden Louis Nielsen.

De fire skal nu dyste mod andre skoler i hele landet ved DM i Erhvervscase, som er en årlig, landsdækkende konkurrence, der stiller skarpt på fagligheden i den erhvervsrettede gymnasieuddannelse. Årets case-virksomhed i 2023 er optikerkæden Louis Nielsen.

Forude venter først de regionale mesterskaber den 5. september, og den 20. september er der finaledag på Børsen i København.

For eleverne er konkurrencen en praksis- og anvendelsesorienteret læringsproces med inddragelse af konkrete eksempler fra virkeligheden.
Case Brugnyt Case Brugnyt
Dm Erhvervscase Dm Erhvervscase

DM i Erhvervscase 2022

HHX'ere fra SCU til deltaget i de regionale mesterskaber i DM i ErhvervsCase i Aalborg.

I de regionale mesterskaber dyster HHX-elever fra handelsgymnasier rundt i landet om at levere den bedste løsning på årets erhvervscase, som er stillet af Louisiana Museum of Modern Art.

I 2022 skal eleverne præsentere deres ideer for et panel af dommere, som skal finde to hold fra hver regionale konkurrence, der går videre til finalen, som finder sted på Børsen i København.

Vinderne er de hold, der har den skarpeste, mest kreative og realiserbare forretningsidé. SCU vandt desværre ikke, men gav de andre kamp til stregen.

11 HHX-elever fra SCU til Nordic Study Abroad Conference 2022 på Christiansborg

Her mødtes HHX-eleverne med repræsentanter fra verdens førende universiteter. Konferencens formål er netop at inspirere ambitiøse elever fra Skandinavien til at studere i udlandet.

Og det har været en fed oplevelse, fortæller Mads:

"Man kom meget tættere på hele oplevelsen omkring at studere i udlandet. Vi fik praktisk information, samt noget insider information, som man ikke bare lige kan læse sig til. Derudover var der fremmøde af organisationer, som kunne udøve økonomisk støtte, hvilket også var meget behjælpeligt. Og prikken over i’et var, at der var fællesspisning på en restaurant sammen med alle deltagerne, hvilket var mega hyggeligt. Alt i alt, et super- sammensat arrangement, som klart kan anbefales." 
Nordic2022 Nordic2022
Ny1 Ny1

Signe & Lærke med i
Årets Forskerspire 2020

Projekt Forskerspirer, der er en af talent-aktiviteterne på SCU, er et landsdækkende tilbud til elever på de fire gymnasiale ungdomsuddannelser HF, HHX, HTX og STX. Projektet er for elever med et stort fagligt overskud.

I 2020 har de to HHX-elever, Signe Marie Roesgaard og Lærke Olivia Fuhlendorff Lisby, deltaget med hvert deres projekt. Signe har undersøgt unges adfærd og frygt i forhold til Corona. Mens Lærke har fokuseret på motions indvirkning på det psykiske helbred og indlæring blandt gymnasielever.

- Oftest er der primært fokus på de fysiske konsekvenser af motion, hvordan kroppen rent fysisk bliver stærkere. Men der tales ikke så meget om de psykiske konsekvenser, hvilket jeg synes, er et ekstremt spændende aspekt. Derfor har jeg undersøgt konsekvenserne i forhold til stress, angst og indlæring, siger Lærke Olivia Fuhlendorff Lisby.

Læs artikel

Årets Forsker-
spire 2019

Som den eneste HHX-elev i Danmark blev Asger Mikkelsen fra SCU nomineret i konkurrencen Årets Forskerspire 2019, som Københavns Universitet står for.

- Vi var jo otte elever fra forskellige klasser på SCU, som har været med i Projekt Forskerspirer, og vi har haft det vildt sjovt på turene til København, så socialt har jeg fået rigtig meget ud af at være med. Derudover er jeg også blevet mere selvsikker og selvstændig, forklarer han.

Læs mere her

Asger Ny Asger Ny
Kobberoe Ny Kobberoe Ny

Helt vild med Tyskland

Hilsen fra Tyskland fra tidligere HHX-elev Christoffer Kobberø, Daimler i Stuttgart.

Han arbejder ved Daimler AG, der blandt andet ejer Mercedes Benz, SMART, SETRA, Freightliner og Western Star.

Christoffer bor på kollegieværelse med andre unge, er vild med Tyskland og anbefaler helt klart et PIU-ophold.

Læs mere her

Talent-
konkurrence
giver revisorjob

Kasper Lundegaard Larsen fra HHX har prøvet kræfter med revision- og business cases i den såkaldte Ernst & Young Talent-konkurrence, og det gjorde han så godt, at firmaet har tilbudt ham et job som revisor-trainee.

SCU har fokus på talent. Her har talentfulde elever masser af muligheder for at udfordre sig selv og blive endnu dygtigere. 

Læs mere her

Kasper1 Kasper1
Matilde Damgaard4 Matilde Damgaard4

Praktik hos Siemens Tyskland

Matilde Damgaard har altid drømt om at bo og arbejde i udlandet. Til august går drømmen i opfyldelse, når hun som PIU-elev skal arbejde hos Siemens i Nürnberg.

Matilde er en af de HHX-elever i Skanderborg, som benytter sig af SCU’s talenttilbud om Praktikplads I Udlandet – i daglig tale forkortet til PIU.

Læs mere her

Internship i stort investerings-
firma

Kristoffer Skjærbæk fra Skanderborg glæder sig til at blive en del af investeringsfirmaet Nova Founders Capital i London. Et spytkast fra Buckingham Palace og ti minutter til Big Ben.

Kristoffer Skjærbæk er 19 år og student fra Handelsgymnasiet HHX på SCU. Her hørte han om internshippet i forbindelse med en temadag om iværksætteri.

Læs mere her

Kristoffer1 Kristoffer1
Hekma2 Hekma2

Akademiet for Talentfulde Unge

Hekmatullah Akbari blev færdig som HHX-student i 2020. Mens han gik her, blev han optaget på Akademiet for Talentfulde Unge.

"Nogen synes nok, at det lyder nørdet. Jeg synes, at det er spændende. Og det handler ikke om at være mega klog. Jeg er bare en nysgerrig person, som gerne vil investere fritiden i at lære noget nyt".

Læs mere her

Online Åbent Hus på VUC den 20. november kl. 17-18 - klik her