Lectio Håndbog

2.

oktober

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

2. plads til HHX i Ernst
& Young Konkurrence

Ernst And Young Konkurrence 2019 Ernst And Young Konkurrence 2019

Rekordstort antal elever fra SCU har deltaget i årets case-konkurrence hos revisions- og rådgivningsvirksomheden Ernst & Young. Et af holdene løb med andenpladsen.

Onsdag den 25. september deltog 15 elever fra 3. g på HHX i den årlige case-konkurrence hos revisions- og rådgivningsvirksomheden Ernst & Young. 

Eleverne blev inddelt i hold, og for et af holdene blev det til en flot 2. plads.

Under hele forløbet blev der konkurreret intenst mellem de forskellige hold. Eleverne skulle løse to slags opgaver, blandt andet en case, som bestod af faktaopgaver, som man fik point for, og nogle præsentationsspørgsmål.

Præsentationsopgaverne, der var ret krævende, skulle præsenteres foran en kunde og en partner, som til dagligt arbejder i branchen, hvilket gjorde det det hele mere virkelighedsnært og udfordrende.

Præsentationsspørgsmålene bestod af opgaver inden for regnskabsanalyse samt spørgsmål om virksomhedens værdier mv. Til hvert hold var der en revisor tilknyttet, som man kunne stille spørgsmål til, og som fungerede som rådgiver.

Det siger eleverne:

"Det var fedt at være med i EY 2019. Det var spændende at udforske hvad en revisor arbejder med, og samtidig var det spændende at opleve EY’s helt specielle arbejdsmiljø. Det var en meget lærerig, sjov og udfordrende konkurrence vi deltog i, og den er jeg superglad og stolt over at have været med i."

"Det var utrolig interessant at få et indblik i en revisors hverdag hos Ernst &Young. Vi fik lov til at prøve kræfter med en meget virkelighedsnær business case, hvor der blev givet point for alt fra faktaspørgsmål til kunde- og partnerpræsentationer. 

Gennem hele dagen var det særligt holdets samarbejde som var vigtigt, da dette var afgørende for et godt resultat. Det var en intens, men virkelig god og spændende oplevelse, som gav en dybere forståelse af, hvordan en virksomhed som Ernst &Young fungerer. Det var helt klart en vellykket dag!"

"Deltagelsen i Ernst & Young konkurrencen har i særdeleshed været lærerig for mig. Her fik vi muligheden for at kunne afprøve vores tilegnede teori fra HHX i praksis. Endvidere, var det utroligt fedt at prøve at arbejde som revisor med en meget realistisk case, der kunne være noget lignende, det en rigtig revisor beskæftiger sig med".

"Det var spændende at prøve at sætte den teori vi har fået fra fagene på HHX på noget i praksis. Det var både udfordrende og interessant på samme tid. Det var ikke nok bare at lave casene, men man blev også nødt til at tænke strategisk for at undgå kø ved kundemødet eller kundepræsentationen. Derudover fik vi også mødt en masse andre spændende mennesker fra andre handelsgymnasier under konkurrencen. Det var klart et besøg værd".

Dimission 2024 - se program for dagen