Lectio Håndbog

25.

marts

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

HHX-elever får
fuld valuta for pengene

Aktieklub6 Aktieklub6

Lav et solidt fodarbejde, læg en strategi og hold fast i den – også i stormvejr. Finansinteresserede HHX-elever i Aktieklubben på SCU får gode råd i klasselokalet af investeringsrådgiver i Jyske Bank.

I dybden med aktiehandel, investeringsprofiler og tekniske analyser. Det kan lyde nørdet, men for en gruppe HHX-elever i Aktieklubben på SCU i Skanderborg er det ægte passion.

Selv på en solskinsdag i marts møder 20 elever frivilligt op efter skoletid for at blive inspireret af investeringsrådgiver i Jyske Bank, Frederik Harvig, der selv har en HHX. Det store fremmøde får da også en thumb-up fra rådgiveren.

Aktieklubben består af finansinteresserede HHX-elever, som blandt andet bruger fritiden på at handle med fiktive millioner på Plus500.com. Hver måned kårer klubben en vinder, der hædres med en medalje.

Drømmer om finanskarriere

Eleverne har selv taget initiativ til at etablere Aktieklubben, og ligesom investeringsrådgiveren fra Jyske Bank drømmer flere af klubmedlemmerne om en karriere i finansverdenen.

- Vi har oprettet klubben for selv at blive klogere og samtidig formidle viden til andre med interesse i aktier, forklarer HHX-elev Robert Ladefoged, der forestiller sig en fremtidig karriere inden for revision eller bankrådgivning.

Hans klassekammerat, Frederik Lønbech Henriksen, der også er en af initiativtagerne, bruger Aktieklubben til at udbygge sin viden.

- I klubben kan vi sparre med hinanden, så vi har et bedre fundament og et større vidensgrundlag for selv at kunne investere på egen hånd, siger Frederik Lønbech Henriksen, der drømmer om at blive analytiker i en investeringsbank.

HHX og investeringsrådgiver

Til sommer bliver de to elever færdige som studenter fra Handelsgymnasiet i Skanderborg, og med en HHX i bagagen har de taget første skridt på vej mod drømmekarrieren. Investeringsrådgiver i Private Banking i Jyske Bank, Frederik Harvig, blev selv færdig med en HHX i 2011.

Siden har han uddannet sig til finansbachelor fra Erhvervsakademi Aarhus og har desuden taget en Master of Science in Science & International Business på Aarhus Universitet, hvor han i øjeblikket også er en del af en finansiel researchgruppe.

Som investeringsrådgiver hjælper han private banking kunder med at få mest muligt ud af deres formue og guider dem blandt andet i, hvornår de skal købe og sælge aktier. Og rådgiveren deler flittigt ud af sin viden og erfaring til Aktieklubben på SCU:

- Der er høj risiko ved at investere i aktier, og derfor skal man gøre sit fodarbejde ordentligt og sætte sig grundigt ind i de virksomheder, som man overvejer at investere i. Det er især vigtigt at se nærmere på forventningerne til indtjeningen i fremtiden, hvilket har stor betydning for værdien af aktierne. Når fodarbejdet er på plads, skal der lægges en strategi, som man skal holde fast i, også når der er stormvejr på markederne. Man skal desuden have is i maven, ellers bliver det svært at sove om natten, forklarer Frederik Harvig.

Valuta for pengene

Aktieklubben er nysgerrig på at høre hans aktieanbefalinger og får da også fuld valuta for pengene. Rådgiveren foreslår blandt andet at investere i blandt andre Vestas, Novo Nordisk, Danske Bank og William Demant.

Derudover får Aktieklubben på SCU foræret tre måneders adgang til analytiker-databasen plus.jyskebank.dk, så klubben fremover kan handle fiktive aktier på et endnu mere velfunderet grundlag.

FAKTA - Hvad er Aktieklubben på SCU?

  • Etableret af finansinteresserede HHX-elever i 2018
  • Klubben har 20 medlemmer, der mødes i fritiden
  • Spiller om fiktive penge på plus500.com
  • Kårer hver måned en aktievinder, der hædres med en medalje
Dimission 2024 - se program for dagen