Lectio Håndbog
IMG 7784 IMG 7784
IMG 7611 IMG 7611

Alma er kontorelev i Studieservice på SCU


Alma Husted Plejdrup, 21 år

Er i gang med en kontoruddannelse med speciale i administration på Aarhus Business College,
har læreplads i Studieservice på SCU

Hvad fik dig til at søge læreplads på SCU?

Da jeg gik på EUX Business, havde vi en Karrieredag, hvor en masse virksomheder kom på skolen og fortalte om lærepladser. Her kom Malene (studiesekretær) fra SCU og fortalte om arbejdsopgaverne i Studieservice for eksempel studierejser, brobygning og arrangementer som gallafest og idrætsdag.

Det lød vildt spændende, og efter Malenes oplæg fik jeg en lille snak med hende for at høre mere om stillingen.

Jeg havde faktisk også søgt to andre lærepladser, men jeg ville helst have SCU, fordi jeg gerne vil have kontakt med mennesker og yde en service i stedet for have et kontorjob, hvor man primært sidder bag en skærm hele dagen.

På EUX lærte jeg at skrive CV og ansøgning og fik gode råd til at klare en jobsamtale, så jeg følte mig godt rustet, og jobsamtalen hos SCU var en vildt god oplevelse. Gitte (studieadministrativ chef) ringede lige omkring min fødselsdag og fortalte, at jeg havde fået lærepladsen, så det var en ekstra gave.

Hvilke tanker havde du, inden du skulle starte?

Jeg var nervøs for, om jeg ville kunne finde ud af arbejdsopgaverne. Jeg vidste jo godt, at dét at være elev er en læreproces – at jeg er elev netop for at lære, hvordan man gør. Så det prøvede jeg at fokusere på.

Jeg tænkte også meget på, at jeg pludselig skulle være en del af et kollegialt fællesskab med en masse mennesker på næsten samme alder som mine forældre. På EUX gik jeg jo sammen med andre elever på min egen alder, men pludselig at skulle have voksne kolleger, det er altså et stort skridt.


Hvordan var opstarten?

Der stod blomster på mit skrivebord den første dag, og jeg blev taget rigtig godt imod, fik hilst på en masse mennesker og fik en rundvisning. Og hele opstarten var bare supergod. Her er utrolig mange søde kolleger, og lige fra første dag, har jeg aldrig været bange for at fejle.

Der er god forståelse for, at jeg ikke kender arbejdsopgaverne på forhånd, og jeg er blevet lært rigtig godt op og rustet til at give mig i kast med opgaverne. Jeg har aldrig følt mig forkert, og har aldrig været bange for at spørge. Og der er nok lidt spørge-Jørgen over mig - ”er det rigtigt?”, eller ”er det som forventet?”, og det har fungeret superfint.

Og så skal man have det fint med at blive forstyrret i de opgaver, man sidder med, fordi der dukker helt sikkert noget uventet op, man lige skal tage sig af. Derfor er det en god egenskab at kunne hoppe rundt fra opgave til opgave og ikke lade sig slå ud.

Alma Husted Plejdrup

Hvilke arbejdsopgaver har du?

Min allerførste opgave var at lave studiekort til alle de nye elever, hundredvis af studiekort. Malene gav mig et godt overblik over de forskellige led i den proces, og jeg har adopteret mange af hendes måder at gøre tingene på. Generelt arbejder vi efter et årshjul, og Malene har til hver arbejdsopgave en lang to-to-liste, og den måde at arbejde på har jeg lært meget af.

Jeg har vildt mange forskellige administrative opgaver, og jeg kan rigtig godt lide at organisere og planlægge. For eksempel kommer der løbende hundredvis af brobygningselever fra folkeskolen, som skal være på SCU i nogle dage for at blive inspireret til en ungdomsuddannelse, og jeg er med i hele arbejdsprocessen. Jeg hjælper også med at planlægge studieture, som er et stort arbejde, og jeg er med til at arrangere idrætsdag, dimission og gallafest. Til galla skal der laves alt fra invitationer og skilte til tilmeldinger, koordinering af hjælpere, nomineringer og underholdning.

Jeg besvarer også telefonen på vores hovednummer, besvarer mails til vores infomail, betjener elever, ansatte og gæster ved vores studieservice-skranke, hvor der aldrig er to dage, der ligner hinanden. Der sker altid noget nyt og uventet.

Jeg har undervejs fundet ud af, at jeg også kan lide opgaver med markedsføring. Det kan være opslag på skolens hjemmeside og Facebook og Instagram, hvor jeg også har været med til at lave konkurrencer. En fed opgave var for eksempel også at lave små videoer sammen med HHX-markedsføringsgruppen, ’mytedræber- videoer’ kaldte vi dem.

Hvilke særlige egenskaber er vigtige som elev på SCU?

At man kan bevare et overblik, når der er travlt, og ikke går i panik. At man er udadvendt og serviceminded, smilende og imødekommende. Og så skal man have det fint med at blive forstyrret i de opgaver, man sidder med, fordi der dukker helt sikkert noget uventet op, man lige skal tage sig af, inden man kan vende tilbage til den oprindelige opgave. Derfor er det en god egenskab at kunne hoppe rundt fra opgave til opgave og ikke lade sig slå ud.

Hvad er vigtigt for at have en god læretid?

Det sociale betyder utrolig meget, og det er så fedt at være et sted med godt humør og positive mennesker. Så det sociale fællesskab koblet med spændende arbejdsopgaver er det vigtigste for mig. Nogle gange kunne jeg godt savne, at der var en kontorelev mere, så jeg havde en at sparre med.

Hvad har du fået ud af at være elev på SCU?

Jeg har oplevet en faglig udvikling, og jeg har fundet ud af, at jeg faktisk godt kan lide at studere. Jeg har jo haft nogle skoleforløb i løbet af min elevtid, og det har givet rigtig god mening, og jeg har kunnet bruge det i min dagligdag på SCU fx skriftlig kommunikation, som jeg bruger hver eneste dag. Personligt har jeg nok altid snakket meget, men jeg er alligevel blevet endnu mere udadvendt og god til at kommunikere med mange forskellige mennesker.


Vil du anbefale SCU som læreplads til andre elever?

Ja, helt sikkert. Det er et fedt sted, hvor der hele tiden er nye udfordringer. Der er aldrig kedelige dage. Hver dag dukker der sjove og udfordrende opgaver op, som man skal være med til at løse. Som elev får man en rigtig bred viden om mange forskellige typer opgaver, så jeg oplever, at man bliver godt rustet til fremtidige jobs. Det er bare en megafed arbejdsplads, og jeg vil komme til at savne kollegerne, når min elevtid er slut.


Hvad skal du efter lærepladsen?

Undervejs i min elevtid har jeg fundet ud af, at jeg også rigtig godt kan lide markedsføringsopgaver, så derfor har jeg søgt ind på Erhvervsakademiet for at læse til markedsføringsøkonom.

Alma I Studieservice Alma I Studieservice

"Der er god forståelse for, at jeg ikke kender arbejdsopgaverne på forhånd, og jeg er blevet lært rigtig godt op og rustet til at give mig i kast med opgaverne. Jeg har aldrig følt mig forkert, og har aldrig været bange for at spørge. Og der er nok lidt spørge-Jørgen over mig - ”er det rigtigt?”, eller ”er det som forventet?”, og det har fungeret superfint".

Dimission 2024 - se program for dagen