Lectio Håndbog

7.

januar

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Anne Knudsen: Mit liv som PIU-elev i Tyskland

Infineon Infineon

Hvor arbejder du og hvordan bor du?

Jeg var så heldig at få et job ved Infineon i München, som er en kæmpe tysk IT-virksomhed som producerer semikonduktors (microchips). De er blandt de førende på markedet, og det er derfor rigtig interessent at få lov at komme med bag dørene og høre mere om baggrunden bag en så stor virksomhed.

Jeg bor alene i en lille lejlighed tæt ved centrum med rigtig gode transportmuligheder.

Hvad er dine arbejdsopgaver?

Jeg sidder i prisafdelingen (Pricing Office) ved Infineon, hvor jeg laver ”VPA Support”, hvilket betyder at jeg supporter kollegaerne i afdelingen i det pris-system Infineon bruger kaldet ”VPA”. 

Mine dagligdags opgaver består både af nogle faste simple opgaver såsom at ændre priser eller tilføje produkter, således vores kunder kan bestille det. Samtidigt laver jeg også en del rapporter som hjælper kollegaerne med prisfastsættelse samt supporter dem når vi forhandler priskontrakter, ved f.eks. at tjekke om der er pris-konflikter eller manglende produkter m.m. 

Desuden får jeg også lov til at udvikle VPA-systemet. Dette betyder, at hvis jeg har forslag til ændringer i systemet (eksempelvis en ny funktion) har jeg mulighed for at implementere det i systemet i samarbejde med IT og derved give systemet mit eget præg og være med til at forbedre det og tilpasse det kollegaernes behov. 

Jeg har altså en masse forskellige arbejdsopgaver i løbet af en dag, samtidigt med at der alt efter sæson oftest nogle specialopgaver jeg får lov at lave også. Det er derfor svært at forklare alle mine arbejdsopgaver ud over de faste opgaver, da de er meget forskellige. 

Hvilke kompetencer fra hhx får du brugt?

Jeg får brugt mange af mine kompetencer fra HHX. Først og fremmest mine sprogkundskaber fra både engelsk og tysk. 

Samtidigt oplever jeg også flere ting fra VØ, IØ og Afsætning som bliver brugt på min arbejdsplads, bl.a. er jeg faldet over udbud/efterspørgsels-kurven, Boston-matricen og generel viden om regnskab/budget. Samtidigt er de rigtig imponeret over hvor hurtige vi er og hvor gode vi er til Excel, hvilket også primært kommer fra skolen.

Hvad laver du i din fritid?

Fritiden går med mange forskellige ting hernede. I hverdagene sker der ofte ikke så meget ud over arbejde, da man tit har været tidligt afsted og kommer sent hjem. Weekenderne bliver dog ofte brugt i andre PIU’ers samvær. I starten brugte vi meget tid på at udforske München og se hvad byen havde at byde på. Samtidigt har der også været en del events indtil videre, bl.a. Oktoberfest (varer 3 uger) og julemarkeder (varer 3-4 uger) hvor der derfor også er brugt mange weekender.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg overvejer kraftigt at tage et sabbatår mere inden jeg skal i gang med at læse igen. Jeg ender nok med at læse en HA eller lignende, men har ikke helt styr på hvad og hvor endnu.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart