Lectio Håndbog

2.

december

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Studietur for AVU-kursister

10 10

Eventyr, musik og interaktive papirklip. Som en fin afslutning på semestret har alle AVU-kursister været på studietur til Det nye H.C. Andersens Hus i Odense.

For AVU-kursisterne står december på trinprøver og eksamener, men som en rigtig fin afslutning på semesteret har alle AVU-kursister sammen med tre lærere været afsted på en vellykket en-dags-studietur til Det nye H. C Andersens Hus i Odense.

Det var Kursistrådet, som er en pendant til ungdomsuddannelsernes elevråd, der i samarbejde med to lærere, havde arrangeret turen, og den har gjort stort indtryk på alle, der var med.

Fatima Stistrup Cubel, der er AVU-lærer, fortæller:

”Vi blev inviteret ind i HC Andersens univers, hvor vi oplevede eventyrelementerne gennem billeder, film, musik.

Vi kunne se H C Andersens smukke papirklip og tegninger på interaktive skærme. Det er imponerende, hvordan han kunne klippe så småt og fint med en kæmpe saks!

Vi så og hørte hans eventyr i kæmpestore modeller af slotte.

Det var, som om vi GIK ind i eventyrene, hvor vi var omgivet af nattergale, blomster, fuglelyde, prinsesser og magiske ting.

Vi morede os over at se os selv gennem et stort interaktivt spejl - med flotte kongelige dragter fra eventyrene.

Vi vidste slet ikke at H C Andersen også kunne tegne. Vi så mange tegninger fra hans rejser rundt i verden.

Vi gik gennem Odenses gamle bydel, med de små fine gamle huse, og hen til Streetfood, Arkaden Food Hall. Her spiste vi frokost sammen og hyggede os med at være på tur med studiekammerater og lærere. Andre spiste på McDonald’s, og mødtes med os bagefter i turistbussen.”

Det var første gang, at AVU-kursister har været på studietur, men set i lyset af turens succes, overvejer VUC nu at gøre det til en tradition.

- Der har de sidste semestre ikke været tradition for studietur for AVU-kursisterne, men med tanke på, hvor vellykket turen var både fagligt og socialt, skal det måske se anderledes ud fremover, siger Karen Porse, der er uddannelsesleder på VUC.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart