Lectio Håndbog

27.

september

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

AVU-kursister på tur i himmelrummet

B1 (6) B1 (6)

Matematik, astronomi og naturvidenskab på skoleskemaet for 60 AVU-kursister, som i torsdags flyttede undervisningen til Steno Museet i Aarhus. Turen var arrangeret af Kursistrådet, som i år har fokus på trivsel og sociale events.


60 AVU-kursister fik sig en tur op i himmelrummet blandt stjerner og fjerne galakser, da de sammen med fem undervisere tog til Steno Museet i Aarhus.

Det blev en dag spækket med fælles oplevelser og faglige opgaver.

- Når vi bruger en hel dag på det, er det ikke bare en hyggetur. Det er en dag med fagligt indhold for eksempel matematik og naturvidenskab, og samtidig trænes det danskfaglige i opgaverne, som kursisterne løser undervejs, siger Karen Porse, der er uddannelsesleder på AVU-området på SCU.

Ud over en rundvisning på museet fik AVU-kursisterne en tur i planetariet, der er et multimedierum med et stort kuppelrum, hvor man som tilskuer nærmest bliver suget op i himmelrummet og oplever det helt tæt på.

- Sammen med Kursistrådet har vi fokus på at skabe et godt socialt miljø for alle vores AVU-kursister på tværs af holdene, så de lærer hinanden at kende, og det er turen til Steno Museet et rigtigt godt eksempel på, siger Karen Porse.

SCUs kantine havde sørget for sandwichs, som blev spist udenfor i efterårssolen på de skønne terrasser og grønne områder ved Steno Museet.

Kursistrådet har tidligere arrangeret fællesspisning på skolen og en tur til Odense for blandt andet at se H.C. Andersens Hus.

Rådet planlægger flere sociale arrangementer i løbet af efteråret og vinteren 2022/2023.

AVU er en forkortelse for Almen Voksen Uddannelse og er som udgangspunkt for voksne over 25 år. Det kan være, at man er færdig på sprogskolen, eller måske har forladt folkeskolen efter 7., 8. eller 9. klasse og nu gerne vil supplere ens viden med en 9.- eller 10. klasses eksamen.

B3 (1) B3 (1)
B2 (5) B2 (5)
B4 (3) B4 (3)
Dimission 2024 - se program for dagen