Lectio Håndbog

22.

november

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Danish Entrepreneurship Award i Fredericia

Alle Vindere Alle Vindere

De gode ideer væltede frem, da næsten 7.000 innovative elever og studerende torsdag var samlet til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia. Tre innovationshold fra HHX deltog og fik rosende ord med på vejen.

Tusindvis af unge iværksætterspirer fra 6. klasse og op til universitetsniveau var torsdag den 21. november samlet til Danish Entrepreneurship Award 2019 i Fredericia.

Her kunne de unge pitche deres idéer foran erfarne erhvervsfolk, få sparring og teste sig selv af som iværksættere på en dag, der satte fuldt fokus på entreprenørskab i Danmark.

For de tre innovationshold fra SCU var det en stor oplevelse at deltage ved Award'en i Fredericia.

- Det var en kæmpe oplevelse at være med blandt de 7.000 deltagere. Et enormt set-up med musik og dj, foredrag og workshops, så der var mulighed for at hente ny viden. Og innovationseleverne gjorde det godt. Der var ingen priser, men der var ros og kommentarer som "flot", siger Henrik Aa Klemmesen, lektor på HHX.

Verdensmålene i spil

Ligesom SCU arbejder strategisk med FN's Verdensmål, så relaterede mange af ideerne sig netop til verdensmålene.

- Mange af ideerne har i år haft fokus på bæredygtighed, grøn omstilling eller verdensmålene, og det viser, at de unge har nogle nytænkende ideer til vores fælles globale udfordringer, og det er virkelig skønt at opleve, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, der står bag Danish Entrepreneurship Award, i en pressemeddelelse.

Blandt vinderidéerne var både et digitalt pantsystem, grønne fællesskaber der bekæmper ensomhed og modulopbyggede biler.

2 (5) 2 (5)
Dimission 2024 - se program for dagen