Lectio Håndbog

23.

september

2020

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Flere elever til østjyske
virksomheder trods corona

Udklip (3) Udklip (3)

Trods corona får et stigende antal elever på både EUX- og EUD Business nu elevpladser, vurderer praktikpladskonsulent Maria Busk.

Trods corona får flere og flere elever på EUX- og EUD Business i Skanderborg og Odder foden indenfor i det østjyske erhvervsliv. Sådan lyder meldingen fra praktikpladskonsulent Maria Busk på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, SCU.

- Vi oplever, at der er godt gang i erhvervslivet trods corona, og dermed vokser behovet for elever. I år er der endda en endnu større andel af vores elever på både EUX- og EUD Business, som har fået elevpladser, konkluderer Maria Busk.

I begyndelsen af corona-nedlukningen i foråret oplevede SCU ligesom mange andre uddannelsesinstitutioner, at dele af erhvervslivet fik kolde fødder og satte elevpladserne på standby. Men billedet er nu vendt.

- Nogle virksomheder blev usikre, da coronaen kom, og satte derfor samtalerne om elevpladser på pause, men nu er niveauet oppe igen, og der er endda mere gang i den end før corona, siger Maria Busk.

Elever til handel, kontor og detail

EUX/EUD Business på SCU uddanner elever til virksomheder inden for handel, kontor og detail. Det drejer sig for eksempel om elevpladser i supermarkeder og detailbutikker som Matas, Jysk og Føtex.

Det kan også være elevpladser i store speditions- og shippingvirksomheder eksempelvis DSV og Freja Transport, ligesom der er mange elevpladser at hente i lokale erhvervs-virksomheder i Odder og Skanderborg som blandt andre Tress, der sælger sportsudstyr.

Mange elevpladser i 2020

- Forældre hører nogle gange ude i byen, at der mangler elevpladser, men det er ikke det reelle billede inden for handel, kontor og detail. Vi har slet ikke svært ved at finde elevpladser, tværtimod. Tendensen har været god og stabil i flere år, og den udvikling fortsætter ind i 2020 trods coronaen, fastslår Maria Busk.

En del af forklaringen på de gode takter kan ifølge praktik-pladskonsulenten være den tilskudsordning, som regeringen søsatte tidligere på året. Ordningen betyder blandt andet, at private virksomheder kan få dækket størstedelen af sine lønudgifter til elever og lærlinge gennem et løntilskud, der gælder resten af 2020.

En anden del af forklaringen på fremgangen er, at eleverne på EUX- og EUD Business er gode til at motivere hinanden, når der skal søges elevpladser.

- Klassekulturen blandt eleverne er god, og det er også en stor fordel, når der skal søges elevpladser. Så hjælper de hinanden og følger op på, hvordan det går med de andres søgninger og samtaler. Desuden sniger der sig også et konkurrence-element ind, så alle går seriøst til værks, siger Maria Busk.

Dimission 2024 - se program for dagen