Lectio Håndbog

23.

marts

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Fra EUX Business til markedsføringsøkonom

EUX EUX

EUX Business, læreplads og nu markedsførings-økonom. Et godt flow, fortæller 22-årige Michelle Petersen. Hun havde først to år på skolebænken, fik dernæst læreplads hos Pressalit i to år og er nu i gang med at læse til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademiet i Viby.

En varm junidag for tre år siden fik Michelle Petersen studenterhuen med det grå EUX-bånd på hovedet. Forude ventede en læreplads hos Pressalit, som er en af verdens førende producenter af badeværelsesløsninger.

Efter to års læreplads hos virksomheden i Ry er hun nu i fuld gang med andet semester på Erhvervsakademiet. Vejen fra skolebænk til læreplads og dernæst videreuddannelse fungerer ifølge Michelle supergodt.

- Det fungerer ret godt at gå i skole i to år og lære en masse og så bagefter få en læreplads, hvor man kan prøve det hele af i praksis. Derfra føles det også naturligt at læse videre til markedsføringsøkonom, hvor jeg igen kan bruge alt det, jeg lærte i skolen, siger 22-årige Michelle Petersen og tilføjer:

- Især fag som afsætning, virksomhedsøkonomi og markedskommunikation er jeg virkelig glad for, at jeg har haft. Jeg kender alle modellerne og har en bred basisviden, som gør studiet nemmere. Klassen er også god, og jeg kan mærke helt ned i maven, at det er det rigtige valg.

Sammen med kæresten er Michelle flyttet ind i en toværelses lejlighed på Frederiksbjerg i Aarhus, og derfra tager det kun et kvarter at cykle ud til Erhvervsakademiet i Viby.

Uddannelsen til markedsføringsøkonom stiller skarpt på salg, ledelse, erhvervsret, kommunikation og markedsføring. På tredje semester er der valgfag på skemaet, og Michelle har valgt HR og sociale medier – i fjerde semester skal hun i praktik i en virksomhed.

Derfor valgte Michelle EUX Business

I folkeskolen var Michelle Petersen i såkaldt brobygning på EUX Business på SCU, hvor hun blev inspireret til at søge ind på netop den ungdomsuddannelse.

- Jeg var i tvivl om, om jeg skulle vælge HHX eller EUX, men da jeg hørte, at mange af fagene overlapper, og at der samtidig er to års læreplads kombineret med EUX, så var det nemt at vælge for mig, fastslår Michelle.

EUX Business holder flere gange om året en såkaldt Karrieredag, hvor eleverne får besøg af virksomheder og samtidig får hjælp til at skrive CV og ansøgninger.

- Karrieredagen var en stor hjælp. Jeg fik sendt mange ansøgninger afsted og kom til mange samtaler blandt andet hos Pressalit, hvor jeg fik min læreplads. Det var vildt underligt at skifte fra skole til det rigtige arbejdsmarked. Det føltes pludseligt meget voksent, fortæller Michelle, som primært arbejdede i receptionen med alt fra kundeservice og kommunikation til referater og hundredvis af forskellige ad hoc-opgaver.

Plads til nye ideer hos Pressalit

Desuden kom hun godt rundt i hele organisationen hos Pressalit blandt andet salg, økonomi og marketing, så hun med egne ord fik et dybere kendskab til og forståelse for den samlede virksomhed.

Som afslutning på lærepladsen holdt virksomheden en stor reception for Michelle og hendes familie. Med champagne, gaver og taler – og hun fik bevis og anbefaling med derfra.

Forløbet hos Pressalit fulgte en uddannelsesplan, som sikrer, at Michelle fik mest muligt ud af lærepladsen. Chefen Mette sørgede for, at planen blev fulgt, og hver anden måned havde de to opfølgningsmøder. Undervejs var der også obligatoriske skoleophold.

- Her blev jeg inspireret til at afprøve nye ting hos Pressalit, hvor der altid var plads til at eksperimentere, og det var vildt fedt. Der blev lyttet til alle, også til mig, og jeg kunne sige min mening. Det fungerede rigtig godt at komme rundt i de forskellige afdelinger, og jeg fandt ud af, at jeg bedst kunne lide HR og marketing, hvor jeg for eksempel var med til at lave kampagner, siger Michelle Petersen, der har valgt netop HR og marketing på tredje semester af uddannelsen til markedsføringsøkonom.

Efter planen er Michelle færdig på Erhvervsakademiet i sommeren 2023. Hun har endnu ikke besluttet, om hun derefter vil læse videre eller have et arbejde.

Dimission 2024 - se program for dagen