Lectio Håndbog

23.

oktober

2023

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

EUD og EUX
ud af huset på tur

7 (3) 7 (3)

En tur til museet KØN (Kvindemuseet) med EUD’erne

EUD’erne har været på tur til museet KØN i Aarhus i forbindelse med danskundervisningen. Vi skulle her høre oplægget ”Fra sædelighedsfejde til #metoo” som ligger sig i forlængelse af et danskforløb, der kredser om temaet Metoo og ligestilling i Danmark. Oplægget og besøget på museet gav hertil eleverne mulighed for at få et indblik tilbage i tiden og dermed sætte nogle af de problematikker vi ser på i dag i et større perspektiv. Efter oplægger skulle eleverne selv rundt og lave opgaver på museet, som vi efterfølgende også kan bruge i danskundervisningen.

5 (4) 5 (4)

En fælles tur i Skanderborg Biograf med alle EUX’ere og EUD’ere

Alle afdelingens klasser var afsted på tur til Skanderborg Biograf for at se spillefilmen ”Den der lever stille”, som bygger på romanen af samme navn skrevet af forfatteren Leonora Christina Skov. Udover at være et fælles socialt arrangement var vi afsted i forbindelse med Dansk på både A, C og D-niveau, hvor både filmen og uddrag fra romanen bliver arbejdet med i forbindelse med tendenser indenfor nyere litteratur, som er en del af kernestoffer. Flere af eleverne har desuden skulle skrive en anmeldelse af den efterfølgende. Der var efter filmen en klar fornemmelse af at eleverne havde set en film, som de ikke selv var gået i biografen for at se, men som samtidig også var fyldt med symbolik, at den havde givet dem meget at tænke på.

2 (8) 2 (8)

To ture til Aros med henholdsvis 1A og 1C

Jeg har været afsted på to ture med henholdsvis 1A og 1C til Aros, hvor vi har fået en rundvisning med fokus på ”Kunst og analyse”. Her er eleverne blevet klædt på til, hvordan man kan analysere kunst, ny såvel som gammel. Oplægsholderen har præsenteret nogle analyseværktøjer og i fællesskab med eleverne var vi rundt på Aros og analysere forskellige værker. Derudover var vi på egen hånd en tur rundt på museet, heriblandt oppe i ”Regnbuen”. 

Dimission 2024 - se program for dagen