Lectio Håndbog

2.

februar

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

EUX Sportsklasse

Corner Ball G265758ef7 1920 Corner Ball G265758ef7 1920

Hvad er EUX Sportsklasse?

EUX Sportsklasse er for dig, der har et særligt talent inden for sport, som du ønsker at fastholde og udvikle samtidigt med, at du går på EUX Business på SCU i Skanderborg.

EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen, hvor du først går to år i skole og dernæst er to år i lære i en virksomhed.

Det giver dig en rigtig god mulighed for at skabe sammen-hæng mellem din hverdag som ung idrætsudøver og en gymnasial uddannelse, så skole og træning går op i en større helhed.

I sportsklassen er der fokus på at udvikle dine faglige, sociale, personlige og sportslige kompetencer. Du bliver en del af et sportsligt fællesskab, og der er gode muligheder for at tage dit sportsdrive med ind i klasselokalet.

EUX Sportsklasse samarbejder med de andre uddannelser på Campus-området i Skanderborg. Derfor vil der være fælles træning og arrangementer i løbet af skoletiden.

Hvad skal du være opmærksom på?

I løbet af de to år på EUX Business vil der ligge to faste træningsmoduler i dit skema hver uge. Modulerne ligger tirsdage kl. 8.05 – 9.20 og torsdage kl. 8.05 – 9.20.

Det kan være for eksempel være fælles styrketræning i Fælled Hallen i Skanderborg eller fælles fodboldtræning med tidligere elitetræner i AGF, Rasmus Skibsted Sørensen. Der er også mulighed for træning i samarbejde med din egen klub/træner.

 

Hvem kan være med?

Du skal have en særlig evne inden for en bestemt sportsgren. Det kan for eksempel være håndbold, fodbold, e-sport, taekwondo, svømning, atletik, floorball m.fl.

Hvilke fag er der i EUX Sportsklassen?

Du følger de samme fag som de øvrige elever på EUX Business. Forskellen er, at der i fagene laves et sportsligt fokus. Eksempelvis vil faget ’Afsætning’ tage udgangspunkt i SportsManagement. I løbet af skoleåret vil der også være oplæg og foredrag særligt målrettet EUX Sports-klassen, ligesom studieturen vil være i sportens ånd.

Hvad gør du, hvis du er væk på grund af din sport?

Det er muligt at få skemafri til blandt andet træningslejre og turneringer e.lign. Desuden tilrettelægges undervisningen, så man kan flytte rundt på for eksempel afleveringer, når der er brug for det.

Hvordan søger du?

Du skal senest 1. marts 2022 søge ind på EUX Business på SCU i Skanderborg. Det gør du på optagelse.dk. Skriv i kommentarfeltet, at du ønsker at komme i EUX Sportsklassen.

Hvor kan du stille spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte studievejleder, Bodil Smidt-Jensen. Forud for opstart bliver du inviteret til en personlig samtale på skolen, hvor der også er god mulighed for at stille spørgsmål.

Kontakt studievejleder Bodil Smidt-Jensen

Læs mere om EUX Business her

Dimission 2024 - se program for dagen