Lectio Håndbog

27.

juli

2020

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

EUX-student får elevplads
hos Mr. Lønskov i Odder

Emil Guldmann Moerk 3 Emil Guldmann Moerk 3

Emil Guldmann Mørk fra Odder har fået den erhvervsfaglige studenterhue på og starter til august som elev i herrebutikken Mr. Lønskov i Viby Centret.

Det er kun en måned siden, at Emil Guldmann Mørk blev færdig med sin ungdomsuddannelse, EUX Business, på Campus Odder og fik studenterhuen med det grå bånd på hovedet.

- Det er en fantastisk følelse at få huen på. Vi sad uden for skolen og hyggede os med champagne og jordbær i solen, og om aftenen skulle jeg ud at spise med familien og kæresten, fortæller Emil Guldmann Mørk, som har gennemført de første to år af EUX Business på skolebænken på Campus Odder.

Herefter skal han være i elev i en virksomhed i to år for at fuldføre den i alt fire år lange EUX Business, og til august starter han som elev i herrebutikken Mr. Lønskov i Viby Centret.

- Jeg har altid gået meget op i tøj og interesseret mig for mode og tøjmærker de seneste tre-fire år. Så jeg er super glad for elevpladsen, siger Emil Guldmann Mørk.

Mr. Lønskov ejes af Per Dreier og Henrik Christensen, som har butikker i både Odder og Viby, og derudover driver butikken Bluenote.

I forbindelse med sin ungdomsuddannelse skrev Emil Guldmann Mørk desuden opgave, den såkaldte EOP – ErhvervsOmrådeProjekt – om netop Mr. Lønskov. Opgaven handlede blandt andet om, hvordan butikken kan bruge sin kundeklub.

- Per, som ejer Mr. Lønskov, har i lang tid sagt, at hvis jeg gerne ville ind i branchen, kunne han tilbyde en elevplads, så nu har jeg taget ham på ordet og er slået til, forklarer Emil Guldmann Mørk, som tidligere har gået til hånde i Mr. Lønskov i Odder.

- Og jeg skal også hjælpe til i sommerferien. Indimellem er der tid til at holde ferie, og det glæder jeg mig også til, siger Emil Mørk.

Selvom et nyt spændende kapitel som elev venter forude, er Emil Mørk sikker på, at han vil savne sine klassekammerater på EUX Business.

- Jeg vil savne at se mine venner hver dag i skolen. Vi har været gode til at holde klassefester og andre arrangementer sammen, så jeg er sikker på, at jeg vil holde kontakten med dem, forklarer Emil Mørk, som også vil savne skolen.

- Jeg har aldrig været skole-typen, men på EUX havde vi nogle fede fag, som vi kan bruge ude i den virkelige verden for eksempel virksomhedsøkonomi, afsætning og markedskommunikation, siger han.

Når Emil Mørk er færdig med sin elevplads om to år, får han både et erhvervsuddannelsesbevis og et EUX-bevis. Elever på EUX Business kan efter de første to år på skolebænken med fag på gymnasialt niveau vælge enten at læse videre eller få en elevplads.

Dimission 2024 - se program for dagen