Lectio Håndbog

5.

juni

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Første HF-student
med nedsat hørelse

Niels Hoerup Niels Hoerup

Niels Hørup er den første HF-student med hørenedsættelse nogensinde på SCU i Skanderborg og kan dermed inspirere andre med nedsat hørelse til at tage en ungdomsuddannelse.

Efter tre års studier på HF-enkeltfag kunne Niels Hørup i sidste uge endelig sætte kronen på værket, da han som den første HF-student med nedsat hørelse nogensinde blev udklækket fra SCU.

- Niels er en rollemodel for mange elever, der måske kunne tvivle på, om det overhovedet kan lade sig gøre at blive student, hvis man har nedsat hørelse. Niels er et levende bevis på, at man sagtens kan komme i mål, hvis man selv kæmper for det og benytter sig af de hjælpemuligheder, man nu har til rådighed, siger Lene Zülau Amstrup, der er HF-studievejleder på SCU.

En fleksibel plan

På HF-enkeltfag er det muligt at lægge en fleksibel plan over tre år, så man som elev får tilpas med udfordringer fordelt over studietiden.

Samtidig kan man også sammensætte valgfag på kryds og tværs, så man for eksempel både kan boltre sig i naturvidenskab, sprog og samfundsfaglige fag.

Ud over sine obligatoriske fag, har Niels Hørup for eksempel fornøjet sig med både samfundsfag, psykologi og matematik.

Efter en veloverstået eksamen planlægger han at læse videre.

- Lige nu skal jeg have et sabbatår, men jeg overvejer at læse psykologi eller måske matematik, som jeg har fået gode karakterer i, siger Niels Hørup.

Dimission 2024 - se program for dagen