Lectio Håndbog

30.

august

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Freestyle-rapper
Per Vers 

File 152 (1) File 152 (1)

En Per Vers-wordshop!

Bare rolig. Overskriften til trods var det nemlig et meget sobert og sjovt arrangement, der løb af stablen på SCU denne sidste sommer-tirsdag i august.

Her var der således besøg af rapperen, digteren, ord-ekvilibristen og sønderjyden Per Vers, der foran knap 500 elever skulle forsøge at sætte ord på, hvad sprog er for en størrelse. Og ikke mindst hvorfor det er så vigtigt.

Det gjorde han blandt andet ved at fortælle om sin egen opvækst i sønderjyske Gram, hvor han som 12-årig fattede interesse for rap-musikken og dens rim, rytmer og leg med ord, og som senere førte ham til to danmarksmesterskaber i freestyle og en karriere som anerkendt kunstner i den danske musikbranche.

"Sprog er jo et værktøj, som vi bruger til at kommunikere vores ønsker og behov. Men det er jo også noget andet og mere. Sproget er vores måde at forstå og forklare verden på, og det er en måde at få vores tanker og følelser ud i verden og gøre dem virkelige.”

WordShop for første årgang

Ifølge Per Vers skal sproget altså forstås som en slags forbindelsesled mellem vores indre og ydre verden, hvilket han uddybede i den efterfølgende wordshop kun for første årgang.

Her fik eleverne således mulighed for selv at erkende dette i praksis, da hver enkelt blev bedt om at skrive henholdsvis et for dem positivt og negativt ladet ord.

På baggrund af disse to ord skulle de derefter skrive konnotationer og associationer, som viste sig meget afslørende for, hvad de unge mennesker egentlig går og tænker på.

Det udmøntede sig for eksempel i ord som ”laksko”, ”kommunisme”, ”fodbad”, ”flødeskum”, og ikke mindst ”Caroline”, som heldigvis hørte til i den positive ende (og som resulterede i et par rødmende unge piger).

Efterfølgende blev der remset og rimet, leget og grinet til den store guldmedalje. Det hele tilsat et par solide beats fra højttaleren. Og som det sig hør og bør når man lever af at sætte ord sammen, så sluttede Per Vers naturligvis af med en 9-minutters freestyle-frit-fra-leveren-sang, som inkluderede alle de ord, som var kommet på tavlen i løbet af formiddagen.

Sådan skal dén skæres!

Og en stor tak til Per Vers for en yderst inspirerende wordshop

File 151 File 151
File 150 File 150
Per2 Per2
Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart