Lectio Håndbog

4.

marts

2021

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

God søgning til ungdomsuddannelser på SCU

SCU Bygning2 (1) SCU Bygning2 (1)

Antallet af ansøgere til ungdomsuddannelserne på SCU i Skanderborg ligger i år over 2019 og 2018 niveau, men under sidste års rekord. HF oplever som den eneste en stigning i forhold til sidste år og går næsten 20 procent frem.

Sidste år søgte rekordmange unge ind på en ungdomsuddannelse på SCU, men i år er antallet af ansøgere tilbage på niveau med 2019 og 2018, dog en anelse højere.

Tendensen gælder på ungdomsuddannelserne HHX og EUX- og EUD Business, hvorimod HF igen i år sætter ny rekord. Næsten 20 procent er HF på nuværende tidspunkt gået frem i 2021 sammenlignet med sidste år, og den fremgang er HF-rektor, Poul Baier, glad for.

- Det er positivt med så stor søgning, og det betyder jo, at vi allerede nu med sikkerhed kan sige, at der oprettes mindst tre HF-klasser. Om der kommer en fjerde klasse, er for tidligt at sige. Men muligheden er der, idet HF typisk får flere ansøgere løbende frem mod sommerferien og efterfølgende, siger HF-rektor, Poul Baier.

Bortset fra HF er ansøgertallene tilbage på niveau med 2019 og 2018, og ifølge SCUs direktør, Pia Marlo, kan det blandt andet hænge sammen med et meget anderledes corona-skoleår for mange folkeskoleelever.

På grund af pandemien har eleverne haft flere måneder med hjemmeundervisning (både i 8. og 9. klasse), og de føler sig derfor ikke i samme grad klar til at gå i gang med en ungdomsuddannelse direkte efter 9. klasse.

- Det ser ud til, at især de elever, der normalt søger ind på en ungdomsuddannelse direkte fra 9. klasse nu på grund af et markant anderledes afgangsår, samt 8. klasse, vælger at tage et ekstra år i folkeskolen og gå i 10. klasse i stedet. På den baggrund ligner vores optagetal mere 2019 og 2018 end 2020, forklarer SCUS direktør Pia Marlo.

SCU sender i april et brev til samtlige ansøgere (og deres forældre) i e-boks med information om, at der er reserveret plads til dem på ungdomsuddannelserne.

HTX, der ligger under samme tag som SCU, har i år fået cirka lige så mange ansøgere som sidste år og opretter derfor to klasser i Skanderborg.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart