Lectio Håndbog

23.

november

2020

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Erhvervsrettet
’Sprachdiplom’ til tysk-elever

Sprachdiplom2 Sprachdiplom2

Handelsgymnasiet HHX i Skanderborg er som den kun tredje skole i Danmark blevet certificeret til at tilbyde et særligt erhvervsrettet ’Sprachdiplom’ til tysk-elever.

Handelsgymnasiet HHX, som er en del af SCU i Skanderborg, at er nu blevet certificeret til at tilbyde sine tysk-elever det særlige erhvervsrettede ’Sprachdiplom’ DSD I PRO.

Ud over HHX i Skanderborg er det kun Niels Brock og Det Blå Gymnasium i Tønder, der er certificerede til DSD I PRO i Danmark.

- Diplomet, som det tyske Kulturministerium udsteder, er meget anerkendt i det tyske erhvervsliv, så med det i hånden har elever med lyst til at arbejde i en tysk virksomhed et anerkendt bevis på, at de har et særligt handelsorienteret ordforråd på et ganske pænt niveau (B1), understreger de to tysklærere på HHX i Skanderborg, Annette Rasmussen og Birgitte Junge Ohrt.

Certificeringen betyder, at elever og lærere på HHX kan netværke med andre udenlandske skoler, der også tilbyder DSD I PRO. I alt cirka 1.100 skoler i alle verdensdele.

- Eleverne vil komme til at skrive og tale tysk med elever fra andre lande, og udover at der også er mulighed for udveksling, vil vi tysklærere blive fagligt opgraderede via et årligt kursus, som arrangeres og betales af det tyske Kulturministerium, forklarer Annette Rasmussen og Birgitte Junge Ohrt.

I alt er 32 HHX-elever i 2. og 3.g i Skanderborg interesserede i det særlige ’Sprachdiplom’, og de har derfor allerede gennemført en ”Erprobung”, en slags første terminsprøve.

- Med en lille forfriskning fra kantinen sad eleverne bænket i timer, mens de skrev på livet løs – i hånden. Det sidste var især en anderledes oplevelse. Vi er glade og stolte over, at eleverne har taget så godt imod tilbuddet allerede, siger Anette Rasmussen og Birgitte Junge.

Elevernes håndskrevne tekster er nu sendt til korrektur i Köln, og forhåbningen er, at alle elever får lov til at gå til skriftlig eksamen i marts 2021. Ud over den skriftlige eksamen er der også en mundtlig eksamen til foråret.

Dimission 2024 - se program for dagen