Lectio Håndbog

30.

oktober

2023

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

HHX-elever undervises på spansk gymnasium i Malaga

3 (6) 3 (6)

21 elever fra 3.g på HHX er på studietur til Malaga i Spanien i 14 dage.

Her bor de privat hos spanske familier og får undervisning på et spansk gymnasium i blandt andet spansk kultur, samfund, politik, økonomi og marketing.

Herudover er der tid til at besøge virksomheder og opleve spansk kultur og natur.

Lærertemaet i Malaga har sendt denne frontberetning:

Vi landede planmæssigt i Málaga lørdag aften kl 20.30 og blev hentet i bus og kørt ud til værtsfamilierne, som tog godt imod eleverne. De spanske værtsmødre mødte især drengene med ”qué grandes, madre mía” (hold da op hvor er de store!). Eleverne fik aftensmad hos familierne og gik i seng.

Søndag var der ingen planlagte aktiviteter, men eleverne fik en lille opgave, hvor de i grupper skulle finde en tapas-bar og bestille fire forskellige tapas.

De skulle desuden udfylde et ark med restaurantens navn, en beskrivelse af de tapas de havde valgt samt beskrive om de kunne li’ dem eller ej og hvorfor. Desuden skulle de tage billeder af restauranten og de tapas, de havde valgt. Opgaven skal fremlægges i første spansktime efter hjemkomst.

Mandag startede vi dagen med en rundvisning i Málaga til fods, hvor en lærer fra skolen viste os den smukke by. Efterfølgende var der undervisning på den spanske skole, som ligger smukt op ad en meget stejl bakke men med en fortryllende udsigt ud over Málaga og Middelhavet. Tirsdag var der igen undervisning og dernæst en god gåtur op til en borg, hvor der også er en formidabel udsigt ud over Málaga.

Eleverne bliver i de 14 dage, de er her, undervist i forskellige emner inden for spansk kultur, samfund, politik, økonomi og marketing med hovedoverskriften Kriser, katastrofer og Samarbejde. Undervisningen foregår nogle dage fra 9-13 og nogle dage fra 15-18.

Udover undervisningen har eleverne i denne uge også været ude at smage på både typiske spanske tapas og sherry og øl produceret her i Málaga. Vi har i dag også besøgt Røde Kors, hvor vi først fik en rundvisning og præsentation af de forskellige arbejdsområder og den hjælp, de yder til folk i nød i Málaga og dernæst en reflektionsopgave over forskellige overskrifter taget fra spanske aviser om de kriser der er i verden herunder klimaforandringer og hungersnød.

Fredag skal eleverne arbejde med deres SRO, lørdag skal vi besøge Gibraltar, søndag er der en frivillig tur til Caminito del Rey (Kongestien), og i næste uge er der både undervisning, besøg hos en olivenolieproducent, besøg i den historiske by Córdoba samt besøg hos den danske virksomhed Bestseller. Der er fuldt program, men der er også tid til at udforske byen på egen hånd og at nyde solen og de 25 grader.

Undervisning I Økonomi I Skolens Have Undervisning I Økonomi I Skolens Have

Undervisning i økonomi i skolens have.

Gåtur I Varmen Op Af Bjerget Til Borgen Gibralfaro Gåtur I Varmen Op Af Bjerget Til Borgen Gibralfaro

Gåtur op ad bjerget i varmen til borgen Gibralaro.

Smagsprøve På Sherry Fra Málaga Smagsprøve På Sherry Fra Málaga

Smagsprøve på sherry.

Et Møde Med H.C. Andersen Midt I Málaga Et Møde Med H.C. Andersen Midt I Málaga

Et møde med H.C Andersen midt i Malaga.

Besøg På Røde Kors Besøg På Røde Kors

Besøg på Røde Kors.

Frikvarter1 Frikvarter1

Frikvarter.

Billeder Fra Den Spanske Skole Billeder Fra Den Spanske Skole

Den spanske skole.

Dimission 2024 - se program for dagen