Lectio Håndbog

13.

november

2020

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

HHX-ide

Img 5125 Img 5125

Når SmukFest lukker og slukker, står Kærligheden tom og øde tilbage. Men det vil en gruppe innovationselever på HHX gerne ændre på. De foreslår at omdanne Kærligheden til et samlingspunkt for unge med grill og hygge, og den ide har vundet gehør hos Skanderborg Kommune, som nu producerer en video med HHX-eleverne.

Kærlighedens areal bør udnyttes uden for festivalsæsonen. Det mener de tre HHX-elever Christian Skov Eriksen, Jonas Paasch Juhlin og Søren Riis Pontoppidan Andersen, som går i 2.g på SCU i Skanderborg.

Derfor har de tre HHX’ere som led i innovationsundervisningen på skolen udarbejdet et nyt pop-up koncept til Kærligheden, som indgår i den nuværende debat om bykvalitet i Skanderborg Kommune.

- Unge i Skanderborg savner et sted, hvor vi kan mødes og være unge uden at forstyrre naboer med støj, og der ligger Kærligheden geografisk godt. Vi vil skabe et samlingspunkt, hvor unge kan hygge, grille, spille og høre musik, forklarer Christian, Jonas og Søren.

Derfor går deres innovationsidé ud på at omdanne Kærligheden til et mødested for alle unge i Skanderborg Kommune.

- Vi vil gerne udnytte Kærlighedens arealer i den del af året, hvor der ikke er SmukFest. Det er en slags pop-up koncept, hvor faciliteterne kan pakkes væk, når festivalen skal bruge pladsen, understreger de tre HHX-elever.

En del af pop-up konceptet indebærer også bæredygtig affaldssortering og natbus-ordning med MidtTrafik.

- Det er vigtigt, at det er nemt at komme til og fra Kærligheden med bus, uanset hvor man bor i kommunen. Samtidig skal vi passe på naturen med affaldssortering, og så skal vi unge ind og tage ansvar og passe på stedet og hinanden og dermed kvittere for tilliden, fastslår Christian, Jonas og Søren.

Skanderborg Kommune har kontaktet de tre HHX-elever med henblik på at producere en video om deres idé, og derfor har de i denne uge været på stævnemøde med kommunen på Kærligheden.

- Det er sjovt, at kommunen har kigget på vores ide, og det er fedt at blive hørt. Måske kan vi være med til at starte noget nyt op i Skanderborg, og det er da spændende, siger Christian, Jonas og Søren.

Videoen kan ses af Byrådet og udkommer desuden på Skanderborg Kommunes Facebook-side.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart