Lectio Håndbog

19.

juni

2024

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

HHX-student vækster med nyt tøjbrand:


”Et logo på en t-shirt er ikke nok til at skille sig ud. Men at skabe et community og en fed fællesskabsfølelse omkring dit tøjbrand, dét er vores vision”
IMG 7867 IMG 7867

Det merkantile fællesskab på HHX gav Frederik Hørning blod på tanden til at starte egen virksomhed. Nu har den 21-årige iværksætter startet tøjbrandet, Oversized Lifting Club, og på kun halvandet år er virksomheden blevet for stor til drengeværelset, hvor det hele startede. Til sommer rykker han ind i egne lokaler med showroom, lager og trykkeri i Mejlgade i Aarhus. Undervejs har Frederik Hørning fået to forretningspartnere. Sammen producerer de oversized træningstøj og skaber samtidig et community med plads til forskellighed.

- Kronologien er god, vi bliver større og større, griner Frederik Hørning, der sammen med sine to forretningspartnere, Thomas Honoré og Julius Eggen, lige nu knokler for at få 120 kvadratmeter i Mejlgade i Aarhus til at stå knivskarpt.

Deres tøjbrand, Oversized Lifting Club, har vokseværk, og de tre unge iværksættere udvider erhvervseventyret med nye lokaler i centrum af Aarhus.

- Vi startede med hjemmelager og hjemmekontor med tre store skriveborde, en sovesofa og et lille tv. Så rykkede vi i et kontorfællesskab og derefter et endnu større kontorfællesskab, og nu går drømmen om egne lokaler så i opfyldelse. Til sommer rykker vi ind i Mejlgade, vi får eget showroom, og vi har fri mulighed for at trykke på tøjet til vores webshop og til vores erhvervskunder. I Mejlgade kan vi vækste, lancere endnu flere nye produkter og invitere ambassadører, influencere og kunder ind og skabe det community, vi drømmer om, forklarer Frederik Hørning.

Læs artikel Uge-bladet Skanderborg

Der er mod, passion og skabertrang bag træningstøjet på den 21-årige iværksætter, Frederik Hørning, der blev HHX-student på SCU i 2022.

Selvom han ikke kommer ud af en entreprenant iværksætterfamilie, har han altid vidst, at han ville være ’businessman’.

- I 3. klasse blev vi spurgt om, hvad vi gerne ville være, når vi blev voksne. De fleste ville være piloter eller fodboldspillere, men jeg ville være businessman, selvom jeg ikke helt vidste, hvad det betød. Og den drøm fortsatte op gennem folkeskolen, og da jeg skulle vælge ungdomsuddannelse, blev det helt naturligt HHX. Jeg var tiltrukket af de merkantile fag og forretningsfagene, og jeg er jo sådan en, der får mange ideer, og derfor kunne jeg også godt lide, at innovation er et fag på HHX, forklarer Frederik Hørning, som især sætter stor pris på fællesskabet på Handelsgymnasiet.

- Det allervigtigste for mig på HHX var at være en del af et merkantilt fællesskab med en masse andre unge, som interesserede sig for nogle af de samme ting som mig. Et fællesskab, hvor vi kunne inspirere hinanden.

Spejle sig i andre med iværksætteri i maven

En stor inspirationskilde er Thomas Meldgaard, der ved siden af HHX-studiet startede virksomheden Skagen Clothing, som i år kunne præsentere et overskud efter skat på godt tre millioner kroner.

- Thomas er en kæmpe inspiration for mig i dag og dengang. Her var en person, som jeg virkelig kunne spejle mig i. Jeg kunne se, at det kunne lade sig gøre at starte egen virksomhed. Vi er gode venner, og han har hjulpet mig utroligt meget, og det har kæmpe betydning, at vi kan sparre med hinanden. Jeg tror aldrig, jeg sådan rigtig har fået givet ham credit for det. Men altså, han er kæmpestor for mig, så stor at han jo næsten har ”aktier” i Oversized Lifting Club. Og det mener jeg virkelig. Det viser bare, at det er så vigtigt at spejle sig i andre unge med iværksætteri i maven, og her har jeg nogle supergode erfaringer fra fællesskabet på HHX, som jeg har taget med mig videre, understreger Frederik Hørning. 

I Oversized Lifting Club (OLC) har Frederik Hørning mange forskellige arbejdsopgaver, og stillings-beskrivelsen er næsten lige så lang som en arbejdsuge. Og den er lang!


100 kroner-projekt var en sindssyg god idé

Han står blandt andet for at udvikle og indkøbe produkter, styre økonomien, samarbejde med influencere, lave events, stå for indhold til hjemmeside og sociale medier. Her kan han trække på noget af det, han lærte på HHX, og fremhæver blandt andet virksomhedsøkonomi, afsætning og innovation.

- Det batter noget, når man i skolen ikke kun arbejder med teorier, men også prøver kræfter med den virkelige verden. I innovation havde vi et projekt, hvor vi skulle få 100 kroner til at vokse mest muligt, og jeg fandt nogle samarbejdspartnere, der lavede strømper, og det lykkedes at omsætte for 40.000 kroner. Det sjove er jo så, at vi i dag har den selvsamme leverandør af strømper til Oversized Lifting Club, og fragtagenten er faktisk også den samme som i innovationsprojektet. Det viser bare, at 100 kroner-projektet var en sindssygt fed ting, hvor vi fik lov til at lege iværksættere, og det er jo faktisk det, jeg laver i dag. Jeg putter logoer på tøj og sælger det, siger Frederik Hørning.


En fed fællesskabsfølelse

Ideen til OLC opstod, da Frederik Hørning, som dengang var personlig træner i et fitnesscenter, ikke kunne finde den helt rigtige trænings-tshirt på markedet. Han ledte efter en lidt overdimensioneret t-shirt, der samtidig skulle sidde godt.

Selvom Frederik har trænet meget, har en med egne ord altid været den tynde dreng, og derfor har han for det meste valgt at træne i stort, løstsiddende tøj, så fokus var på træningen i stedet for på udseendet i spejlet. Det blev startskuddet til Oversized Lifting Club.

- T-shirts er ikke raketvidenskab, du kan ikke skille dig ud og tjene penge på kun at putte et logo på en t-shirt. Men at skabe et community og en fed fællesskabs-følelse omkring dit tøjbrand, dét er vores vision. Vi går ud med et budskab om, at man ikke behøver fokusere så meget på, hvordan man ser ud. For mig personligt giver det også mening at gøre noget for andre, noget der ikke drejer sig om penge. Det er fedt at gøre en forskel. Vi er mere end bare en maskine, der laver penge på bunden. Vi støtter for eksempel Body Dysmorphic Disorder Foundation, siger Frederik Hørning og forklarer, at Body Dysmorphic Disorder Foundation er en organisation, der støtter folk, som lider af en usund optagethed af ens udseende – primært vedrørende sin krop (også kaldet Muscle Dysmorphia).


Internationalt gennembrud

Mens de tre forretningspartnere i Oversized Lifting Club ekspanderer i Mejlgade, går de også med en drøm om at få foden indenfor på både det europæiske og amerikanske marked.

- I øjeblikket reinvesterer vi alt det, vi tjener. Vi fokuserer meget på markedsføringen af vores brand og vores værdier og bruger affiliate marketing, hvor vi finder influencere via branchekendskab. Hvem ved, the sky is the limit. Det kunne være fedt med et internationalt gennembrud, og så ligger tanken om at åbne et træningscenter, en rigtig club, også i baghovedet, afslører Frederik Hørning.

Det er så vigtigt at spejle sig i andre unge med iværksætteri i maven, og her har jeg nogle supergode erfaringer fra fællesskabet på HHX, som jeg har taget med mig videre.

Frederik Hørning

Dimission 2024 - se program for dagen