Lectio Håndbog

24.

november

2021

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Elever tager Hørning Idrætscenter med storm

Brug1 Brug1

Spa, kunst eller padeltennis. HHX-elever tænker ud af boksen med kreative ideer, der skubber til fremtidsplanerne i Hørning Idrætscenter.

Wellness, bowling eller forsamlingshus. Når klubben for 4.-6. klasserne om et par år flytter ud af Hørning Idrætscenter og op i den nye skole, frigives der 300 kvadratmeter på centerområdet. Det store spørgsmål er så, hvad de mange kvadratmeter skal bruges til?

Netop det spørgsmål er blevet startskuddet til et nyt samarbejde mellem Hørning Idrætscenter og Handelsgymnasiet HHX i Skanderborg. Her har innovationselever fået til opgave at videreudvikle idrætscentret og komme med nye ideer til, hvordan centret kan komme i mål med sin vision om at være et samlingspunkt for alle i byen og lokalområdet.

- Vores formål har været, at eleverne skulle bidrage med input til yderlig udvikling af Hørning Idrætscenter, og der har været frit spil. Så længe ideerne var seriøse og realistiske og relaterede sig til de fagbegreber, som vi har haft i undervisningen, siger Mads Buus Nielsen, der underviser i innovation, afsætning og virksomhedsøkonomi på HHX på SCU i Skanderborg.

Nydt at bidrage

Første skridt var et besøg på Hørning Idrætscenter, hvor innovationseleverne blev klædt på til opgaven. Herefter skulle grupperne hjem i maskinrummet for at udvikle ideer og klargøre en præsentation.

- Det har været fantastisk at være med i projektet fra start til slut. Jeg har nydt at bidrage med viden til de unge mennesker, og jeg har så absolut fået en hel masse med den anden vej også, siger Henrik Skjøtt, der er centerchef i Hørning Idrætscenter.

I stil med Løvens Hule

Hver gruppe forberedte en Powerpoint-præsentation af sin ide med fokus på blandt andet behovsanalyse, omkostninger og økonomiske perspektiver.

I stil med ”Løvens Hule” fremlagde innovationseleverne deres ideer foran et dommerpanel bestående af to undervisere fra HHX og to repræsentanter fra Hørning Idrætscenter.

- Jeg er imponeret over, hvor meget eleverne havde gjort ud af det. Deres høje niveau har virkelig overrasket mig. De har puttet så meget energi ind i det og lavet gennemarbejdede præsentationer og endda bygget 3d mini-modeller af deres ideer, siger centerchef i Hørning, Henrik Skjøtt.

Sætter gang i tankerne

Blandt de vidt forskellige forslag var spa- og wellness, esport, hostel, padletennis, bowlingbaner, kunst- og kreaområde, forsamlingshus og bedre guidning på centerområdet. Flere af ideerne har gjort så stort et indtryk, at Hørning Idrætscenter vil drøfte, hvordan de hen ad vejen kan komme med i centrets fremtidsplaner.

- De mange forskellige forslag har sat tankerne i gang, og vi skal drøfte, hvad vi kan bruge i forhold til vores vision for idrætscentret, og hvordan vi så kan indarbejde nogle af ideerne deri. Indtil videre har vi ikke sat gang i noget konkret, siger Henrik Skjøtt.

Projektvinder blev spa og wellness

Ideen om at forvandle den tomme hal til et spa- og wellnessområde blev kåret til årets projektvinder, blandt andet fordi spa og wellness har en bred målgruppe og samtidig henvender sig til dem, som normalt ikke kommer i idrætscentret. Vinderpræmien var buffet og sodavand i SCUs kantine.

- Generelt har vi haft nogle supergode præsentationer, og mange af dem har været en øjenåbner for Hørning Idrætscenter, hvilket er et godt tegn. Eleverne er kommet rigtig godt i mål med projektet, understreger Mads Buus Nielsen.

Læs artikel i Uge-Bladet Skanderborg

Brug5 Brug5
Brug3 (2) Brug3 (2)
Brug4 (2) Brug4 (2)
Dimission 2024 - se program for dagen