Lectio Håndbog

29.

november

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

HHX-elever udvikler prototyper

B2 (10) B2 (10)

Hubert Joo Kitano kommer fra Peru og har en ph.d. i iværksætteri. Nu har han holdt en temadag for innovationseleverne på HHX, som fik lært at omsætte kreative business-ideer til færdige prototyper.

Hubert Joo Kitano kommer fra Peru, har en ph.d i iværksætteri og ledelse fra universitetet i Barcelona i Spanien og har de seneste to år boet i Danmark. For nylig besøgte han SCU for at holde en temadag for innovationseleverne på HHX.

- Eleverne skal arbejde i grupper og skal i løbet af dagen igennem hele designudviklingsprocessen. Det handler om at få de gode business-ideer, udvikle ideerne, teste og pitche dem og til sidst udvikle prototyper, forklarer Hubert Joo Kitano.

Og kreativiteten blandt innovationseleverne var stor og spændte bredt. Fra en padle-player-app, til en eksklusiv natklub over automatisk-opladelige skoleborde til holdbare spilcontrollers.’

- Det er altid godt, når der kommer nogen udefra, der kan udfordre eleverne på nye måder. Og så er det jo bare dejligt at en kapacitet som Hubert, har sagt ja til at deltage, siger de to HHX-undervisere, Tommy Erhardtsen og Susanne Maagaard Seidelin.

Inspirerende ideer

Hubert Joo Kitano har tidligere haft sit eget firma i hjemlandet og undervist på universitetet i Lima. Siden har han undervist på universiteter rundt om i Europa blandt andet i Spanien, Tyskland og Danmark.

Desuden holder han workshops og seminarer om iværksætteri og finansiering rundt om i verden, og bliver selv inspireret af de mange ideer, som hans undervisning genererer – også på SCU.

- Det er inspirerende at opleve, hvordan de unge mennesker får ideer ud fra deres behov, og hvor de er i livet. For eksempel er det da genialt med ideen om skoleborde, som automatisk oplader din bærbare, så snart du stiller den på bordet. Ideen udspringer af et behov, som eleverne har hver eneste dag, hvor de sidder med ledninger rundt på kryds og tværs i klasselokalet for at lade op, siger Hubert Joo Kitano.

B1 (9) B1 (9)
B4 (7) B4 (7)
B5 (5) B5 (5)
Dimission 2024 - se program for dagen