Lectio Håndbog

19.

december

2018

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Jakob Bille: Mit liv som PIU-elev i Tyskland

Jakob Bille Piu Jakob Bille Piu

Hvor arbejder du og hvordan bor du?

Jeg arbejder ved Zooplus AG’s hovedkontor i München.

Hvad er dine arbejdsopgaver?

Ved Zooplus arbejder jeg hovedsageligt med E-commerce, som er meget relevant for nutidens handelsverden. Jeg bruger det meste af min dag på optimering af vores hjemmeside Zooplus.dk, som har en månedlig omsætning på + 2.5 millioner Euro.

Jeg optimerer det grafiske på hjemmesiden, som vil indebære bannere, opdatering af tilbud, tekst osv. Som alt sammen kan betegnes som content. Samtidig arbejder jeg også med SEO (Search engine optimization), som er en af de to ting, som Google ranker hjemmesider på. SEO er den organiske ranking, som bliver forbedret ift. hvilke keywords, H1 (overskriften) og andre ting på hjemmesiden som hjælper Google med at forstå, hvad dit content går ud på. Dette indebærer en del kodning i HTML og et tæt samarbejde med Google Adwords, som hjælper dig med at finde de rigtige keywords til din hjemmeside.

Herudover har jeg mange andre spændende og aktiverende opgaver, som gør min hverdag spændende.

Jeg kunne snakke om mine opgaver, og hvilke kompetencer jeg får fra mit arbejde i timevis. Stor cadeu til Zooplus! 😊

Hvilke kompetencer fra hhx får du brugt?

Uden at tænke over det, spiller mange forskellige kompetencer, som man har modtaget fra hhx ind i det centrale billede.

Excel er et supergodt redskab at have styr på, f.eks. når man skal arbejde med pricing & big dataark, som kan virke overskuelige, hvis man ikke har brugt Excel før.  

Sprog er essientielt, da man skal formidle det bedst mulige content. Herudover skal du kunne kommunikere med dit team & andre afdelinger, som foregår på flere forksellige sprog, især tysk & engelsk. Dette vil jeg også mene er en af de kompetencer, som man har taget med videre fra hhx.

 

Regnskab & talforståelse er utrolig vigtigt, især når jeg benytter mig af big data i Excel & Adobe Analytics. Disse redskaber bruger man til at analysere på udvikling & vækst og samtidig til at pinpointe eventuelle weak points, som man kan optimere.

Generelt set, er det meste man tager med videre fra hhx, noget der kan bruges.

Hvad laver du i din fritid?

Jeg arbejder rigtig meget, men når jeg har fri, spilder jeg ikke tiden. Der er altid noget at lave i München, især socialt. Igennem PIU opbygger man et stort netværk fyldt med mange spændende personer. Jeg bruger personligt meget af min tid på mine venner, hvor vi træner, tager i byen, deltager i diverse events, og især i vinterperioden bliver mange weekender brugt på ski (2 timer & 10 minutter sydpå fra München, også er du på pisten 😊).  

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg vil først og fremmest studere videre på universitet, det er dog uvist, om det bliver i Danmark. Det er superspændende at være uden for landets grænser, og man møder mange nye udfordringer. Det finder jeg interessant, og har derfor fået ideen om at studere i udlandet. Hvilket land jeg skal studere i, er jeg dog stadig i tvivl om.

PIU er virkelig en mulighed, som man skal unde sig selv. Jeg vil opfordre alle til at tilmelde sig PIU og bruge et år på at rejse udenlands og udvikle sig som person og samtidig styrke sit netværk.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart