Lectio Håndbog

1.

april

2020

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Kathrine Puck: "Stuen føles bare ikke som skole"

Kathrinepuck Computer Kathrinepuck Computer

Kathrine Puck er elev på EUX Business, og selvom den virtuelle undervisning for det meste fungerer fint, så savner hun vennerne, lærerne og det fysiske samvær i klassen.

Tirsdag morgen kl. 8.05 er der Organisation på skemaet for Kathrine Puck på EUX Business, og her sidder hun klar derhjemme ved computeren for at mødes med sin lærer og de andre i klassen via programmet Teams, der gør det muligt for klassen at gennemføre undervisningen i den virtuelle verden.

- Læreren ringer til os i Teams, når timen begynder, og så er klassen samlet der. Ligesom i skolen bliver vores navne råbt op for at føre fravær, og derefter giver læreren en masse faglige input og forklarer, hvilke opgaver vi skal lave, og så går vi ellers i gang hver for sig. Der er både små og store opgaver og forskellige tidsfrister. Hvis vi har spørgsmål, kan vi skrive til læreren i chatten eller ringe, forklarer Kathrine Puck.

Hellere være i klassen

De første dage efter skolelukningen kunne teknikken af og til drille, når klassen skulle mødes i den virtuelle verden. For eksempel mikrofoner, der ikke virkede, eller elever, der pludselig blev “smidt ud” af samtalerne.

Men Kathrine oplever, at der er kommet mere styr på teknikken, og hun synes, at undervisningen fungerer fint, selvom hun savner skolen og vennerne utroligt meget.

- Det er rart, at hele klassen er “samlet” i for eksempel Teams om morgenen, men det er også vildt underligt at høre de andres stemmer, mens man bare sidder derhjemme bag ved en skærm. Jeg vil meget meget hellere sidde i klassen og rigtigt snakke med de andre på kryds og tværs, understreger hun.

Gruppearbejde er en udfordring

En af de store udfordringer er i følge Kathrine Puck gruppearbejdet, som ikke fungerer optimalt i den virtuelle verden.

- Det er svært at arbejde i grupper,  når vi ikke fysisk er sammen. Vi kan ikke sådan rigtigt dele opgaven ud, og det er svært at lave det sammen i fællesskab. Men vi prøver, forklarer hun.

Som tiden går, savner Kathrine Puck skolen mere og mere. Savner vennerne, lærerne, kantinen - det hele.

- Lige i starten tænkte man fedt. Nu skal vi have fri fra skole i nogle dage, men nu savner jeg virkelig klassen, vennerne, pauserne i kantinen hvor man sige hej til andre, man kender, og alt det andet ved skolen. Jeg savner også lærerne og savner deres hjælp og forklaringer på den rigtige måde i klasseværelset. 

Det er bare ikke det samme på afstand. I skolen er man også fokuseret på skolearbejde, men når man sidder derhjemme i stuen, føles det bare ikke særligt skole-agtigt, forklarer hun.

Ens liv er vendt på hovedet

Kathrine Puck går jævnligt ture og har haft et par vagter på sit fritidsarbejde på Mc Donalds i Stilling, hvor hun er pakket ind i beskyttelsestøj og handsker. Men ellers bliver det meste af tiden brugt derhjemme.

- I starten var det nemt nok at undvære andre mennesker, men nu er det virkelig trist ikke at være sammen med nogen. Det føles som om, vi alle er i karantæne. Og når man går tur, kan det næsten opleves som om, at vi mennesker er blevet bange for hinanden. Det er skræmmende, siger Kathrine Puck og tilføjer:

- I løbet af de her uger har jeg indset, hvor vigtigt det er for mig at være sammen med andre mennesker. Hvor vigtigt det fysiske fællesskab er på skolen og med vennerne. Jeg savner virkelig folk og har fundet ud af, at vi skal værdsætte hinanden meget mere.

Læs flere artikler om elevernes erfaringer med den virtuelle hjemmeundervisning i forbindelse med Corona-nedlukningen her:


Hjemme hos Nesreen, AVU

Hjemme hos Kristine, HHX

Hjemme hos Emil, HHX

Dimission 2024 - se program for dagen