Lectio Håndbog

5.

december

2023

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Katrine Robsøe henter inspiration i Skanderborg

IMG 6894 IMG 6894
Formanden for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, Katrine Robsøe, henter inspiration i Skanderborg.

I går var Katrine Robsøe på besøg på SCU, hvor hun fik et indblik i, hvordan det er lykkedes at skabe et populært tilbud med flere forskellige ungdomsuddannelser og landets største 10. klassecenter under samme tag på Campus Skanderborg.

Katrine Robsøe havde følgeskab af flere lokale, radikale politikere – formanden for Radikale Venstre i Skanderborg, Brian Aagaard Nielsen, samt byrådsmedlemmerne, Tage Nielsen og Anne Heeager.

Den politiske delegation blev vist rundt på skolen af SCUs direktør, Pia Marlo, og leder af 10. klassecentret UCS10, Anders Jepsen. Hermed fik de radikale politikere et indtryk af de faciliteter, som skolen tilbyder de knap 1.000 elever, der er i gang med at tage en ungdomsuddannelse på SCU, og de 400 elever, som har valgt at tage 10. klasse på UCS10.

Katrine Robsøes besøg kommer i kølvandet på den seneste tids debat om den fremtidige organisering af landets 10. klasser, ligesom der også er øget politisk fokus på at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse.
I den forbindelse ville udvalgsformanden gerne have indtryk fra virkelighedens verden i Skanderborg. Besøget blev fulgt op af debatmøde i byens Kulturhus i går aftes.
IMG 6855 IMG 6855

Den politiske delegation vises rundt i kantinen.

IMG 6873 IMG 6873

Leder af UCS10, Anders Jepsen, sammen med udvalgsformand, Katrine Robsøe.

IMG 6848 IMG 6848

SCUs direktør, Pia Marlo, til venstre sammen med formanden for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, Katrine Robsøe.

IMG 6851 IMG 6851

Delegationen kommer også forbi det nybyggede studiemiljø.

Dimission 2024 - se program for dagen