Lectio Håndbog

20.

marts

2023

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Kendt podcaster på lydoptagelse i HH1A

P12forside P12forside

Tech-journalist, Anders Høeg, der i mange år var fast vært på fremtidsmagasinet 'Harddisken' på P1, dukkede i dag op med sin mikrofon i klasseværelset hos HH1A for at lave lydoptagelser til en ny podcast om brug af kunstig intelligens i undervisningen.

Kunstig intelligens, også kaldet AI (artificial intelligence), handler blandt andet om at få computere og robotter til at gøre ting, som det indtil nu kun har været muligt for mennesker at gøre. 

Det kan eksempelvis være Microsoft 365 Copilot, som ved hjælp af ganske få oplysninger fra en person på få minutter kan skrive udkast til tekster og opgavebesvarelser, lave power point-fremlæggelser, skrive taler, generere ideer, hjælpe med research, svare på spørgsmål og meget mere.

Netop Microsoft 365 Copilot var til debat i klasseværelset i dag hos HH1A, hvor underviser Rune Schmidt satte  fokus på brug af kunstig intelligens i faget Informatik.

Her skulle klassen blandt diskutere AI set ud fra både et lærer-perspektiv, elev-perspektiv, virksomheds-perspektiv og medarbejder-perspektiv.

Alt i mens Tech-journalisten, Anders Høeg, listede rundt i lokalet med sin mikrofon og interviewede både elever og lærer.

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår den endelige podcast kan høres i æteren. 

 

P2 P2
P5 P5
P13 P13
P8 P8
P3 P3
P7 P7
Dimission 2024 - se program for dagen