Lectio Håndbog

11.

april

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Lær at tackle din
eksamensangst

Angst2 Angst2

Få gode råd til at håndtere din eksamensangst, når psykolog Signe Schmidt deler ud af sin viden til alle elever på SCU. Det sker onsdag den 24. april kl. 13.05-15.05 i Storrummet.

Måske genkender du symptomerne på eksamensangst. Hjertet hamrer afsted, hænderne ryster, og du får fornemmelsen af at skulle kaste op og besvime.

- Angst er en meget kraftig fysisk følelse af at blive syg. Nogen oplever det som om, at de besvimer eller bliver kvalt. Mens andre får gummiben og svedeture. Måske kan den sorte klap gå ned, og man kan pludselig ikke huske alt det, man har terpet, forklarer psykolog Signe Schmidt.

God ide med teknikker

I sit oplæg den 24. april i Storrummet kl. 13.05-15.05 på SCU i Skanderborg går hun i dybden med, hvad angst er. Hvad der udløser angsten, og hvad du kan gøre ved den.

- Mange elever prøver at skjule eksamensangsten, men de kropslige symptomer kan tage så meget over, at det bliver umuligt at koncentrere sig om det faglige. Derfor er det en god ide at få nogle teknikker til at styre sin angst, understreger Signe Schmidt.

Nervøsitet er helt normalt

Den gode nyhed er, at det ifølge psykologen er muligt at komme af med sin eksamensangst, og i løbet af sit oplæg den 24. april giver hun en række konkrete redskaber til selvbehandling.

- Det kan vitterligt lykkes at få mere kontrol over angsten, så den ikke kommer til at forstyrre for meget under eksamen. Samtidig skal man huske, at almindelig nervøsitet og let stress op til en eksamen er helt normalt. Det fremmer faktisk bare ens præstationsevne, siger Signe Schmidt.

Dimission 2024 - se program for dagen