Lectio Håndbog

17.

marts

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Karrieredag på SCU
gav pote for FREJA 

Karrieredag Karrieredag

FREJA Transport & Logistics A/S har fået fire lærepladser besat, efter at den internationale transport-og logistikvirksomhed har deltaget i Karrieredagen på SCU.

I starten af februar mødte tre repræsentanter fra FREJA op til Karrieredag for elever på EUX/EUD Business på SCU i Skanderborg.

Her fortalte FREJA blandt andet om virksomhedens kerneopgaver og værdier og ikke mindst om de mange muligheder for at få en læreplads. Hos FREJA er der især behov for speditørelever.

Antallet varierer fra år til år, men i 2022 forventer man at ansætte 20 speditørelever i alt – heraf 14 i Stilling tæt på Skanderborg.

Inspirationen fra FREJA fik flere elever på EUX/EUD Business til at sende en ansøgning afsted, og inden for en uge havde fire elever allerede fået en læreplads som speditørelever på virksomhedens afdeling i Stilling.

- Det viser, at det betaler sig for virksomhederne at møde fysisk op til Karrieredagen og fortælle om deres arbejde. Det kan virkelig være en effektiv måde at få elever til ledige lærepladser, siger læreplads-koordinator på SCU, Maria Busk.

På Karrieredagen holdt FREJA et oplæg på 20 minutter, hvorefter de elever, som var interesserede i en læreplads, havde mulighed for at mødes med de tre repræsentanter fra transportvirksomheden og stille ekstra spørgsmål.

- Vi var meget glade for at deltage i Karrieredagen. Vi blev mødt af en gruppe engagerede elever, som viste stor interesse for at høre nærmere om uddannelsesmulighederne hos FREJA, siger Anne Mette Christiansen, HR medarbejder hos FREJA.

Anne Mette Christiansen understreger, at Karrieredagen var en god mulighed for FREJA til at give eleverne et indblik i speditørfaget.

- Vi har efterfølgende fået mange spændende ansøgninger, og havde vi haft plads til det, kunne vi have ansat mange flere. Karrieredagen var en god mulighed for os til at møde de studerende og introducere dem til speditørfaget. Kombinationen af vores oplæg og de efterfølgende en-til-en samtaler fungerede rigtig godt, siger Anne Mette Christiansen, HR medarbejder hos FREJA.

Derudover har blandt andre Jysk, Ilva, Repenso, Sanistål og Codan Forsikring deltaget i Karrieredag på SCU, og flere af dem har ligesom FREJA fået lærepladser besat.

Læreplads-koordinator på SCU, Maria Busk, fremhæver Karrieredagen som et godt springbræt til at øge elevernes kendskab til et bredt udsnit af virksomheder.

- Det er meget givtigt, at elever og virksomheder får set og mødt hinanden. Eleverne får sat ansigter på virksomhederne, og ofte åbner det deres øjne for en - for dem - ukendt verden. Det er også en stor fordel, at eleverne kan snakke med virksomhederne en-til-en, og pludselig går det op for dem, at arbejdsmarkedet også ofte afhænger af ’kemi’, siger Maria Busk.

Læs mere om FREJA

Læs mere om SCU

Karrieredag 2 Karrieredag 2
Karrieredag4 Karrieredag4
Karrieredag 3 Karrieredag 3
Dimission 2024 - se program for dagen