Lectio Håndbog

3.

september

2024

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Marie og Jens fortæller om deres OPU-år i Tyskland

IMG 4272 IMG 4272
Stor interesse for lærepladser i udlandet.

Elever, der drømmer om at bo og arbejde i udlandet, har mulighed for at komme afsted via et af SCUs populære talenttilbud, den såkaldte OPU-ordning.

OPU er en forkortelse for Oplæring i Udlandet, og interessen for et sabbatår med mening var stor, da SCUs talentkoordinator, Anne Skaarup, i sidste uge holdt informationsmøde.

Her var to tidligere HHX-elever, Marie og Jens, på besøg for at fortælle om deres OPU-år i udlandet. Marie har arbejdet med salg og marketing i Bestseller i Hamburg, mens Jens har knoklet på med finansiering og revision hos Caceis i München.

Oplæring I Udlandet (OPU) er for HHX-elever, som efter 3.g har mulighed for at søge læreplads i enten Tyskland eller Irland. Også elever på EUX Business med studenterhuen i hånden kan søge om at komme afsted via OPU.

OPU-forløbet varer et år, og der er mulighed for lærepladser inden for kontor eller butik. Der er skolemoduler i løbet af opholdet og en afsluttende eksamen. Efter et år får OPU-elever både et dansk uddannelsesbevis og et European Business Baccalaureate Diploma (EBBD).

International Ordblindeuge i uge 40: Lyt podcast om HF-ordblindeklasse