Lectio Håndbog

7.

juni

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Mikkel tager en
bachelor i Oslo

Oslo1 Oslo1

Da Mikkel Kousgaard Rasmussen begyndte på HHX, vidste han ikke, hvad han helt præcist ville bruge sin studentereksamen til. Men i løbet af uddannelsen blev han så opslugt af, hvordan verden hænger sammen økonomisk, at han nu har valgt at læse en Bachelor of Business Administration i Oslo.

Hvorfor valget faldt på Norge, og hvilke faglige kompetencer fra HHX han har med i kufferten, finder du svar på her.

Hvad læser du?

Jeg læser en Bachelor of Business Administration på Handelshøyskolen BI i Oslo. Det er et engelsk-sproget studie, der overvejende består af fag inden for økonomi for eksempel Managerial Accounting, Microeconomics, Corporate Finance osv. 

Jeg har generelle fag som Mathematics, Statistics og Marketing Management. De to første år inkluderer en mere generel helhedsforståelse, mens det tredje år giver muligheden for at specialisere sig i enten International Business, Shipping Management eller Finance. 

Konceptet er det samme som i Danmark med omkring tre timers forelæsninger hver dag, og derudover er en masse læsning og opgaveløsning for at kunne præstere til eksamen. Selvdisciplin og ambition er derfor to nøgleord i dette sammenhæng. 

Ved siden af mine studier er jeg med i skolens investeringsgruppe, og desuden har jeg højst sandsynligt skaffet mig et job som læringsassistent fra og med næste skoleår. Ydermere har jeg startet en virksomhed inden for grønne løsninger sammen med to studiekammerater.

Hvorfor valgte du skolen i Oslo?

Først og fremmest havde jeg gennem HHX opbygget en enorm lyst til at tage til udlandet efter studentereksamen. Jeg havde planer om at tage et praktikophold i Tyskland, men grundet en stor lyst til at fortsætte med at studere, valgte jeg at søge videre på universitetet med det samme.

CBS og AU er for mange det oplagte valg efter HHX, men jeg følte en trang til at komme væk fra Danmark, og hvorfor så ikke kombinere et nyt land med en universitetsuddannelse?

Handelshøyskolen BI har campus i fire norske byer, hvoraf Campus Oslo er den største med omkring 14.000 studerende samlet under et tag, hvoraf cirka 30 procent er internationale studerende.

Skolen tiltrækker ydermere prominente navne, som kommer for at give taler, og her har jeg bl.a. været så heldig at få muligheden for at møde Joseph Stiglitz og selveste Hillary Rodham Clinton ansigt til ansigt.

Det internationale fokus og mulighederne for at møde spændende personligheder var i høj grad attraktive elementer.

Skolen er dog en privatskole, hvilket betyder, at der skal betales ret høje studieafgifter hvert semester. Derfor har det været og er fortsat vigtigt at minde mig selv om, at det er investering i min fremtid.

Hvilke kompetencer fra HHX bruger du?

Der er ingen tvivl om, at jeg via økonomi-fagene på HHX som f. eks Virksomhedsøkonomi og International Økonomi har opnået en grundlæggende forståelse, som har haft stor indvirkning på mine studier.

I fagene Managerial Accounting og Financial Accounting har jeg eksempelvis haft stor gavn af Virksomhedsøkonomi fra HHX. Naturligvis er det jo også ekstremt vigtigt at kunne formulere sig til eksamen, hvilket både danskfaget og i høj grad også engelskfaget – idet mit studie udelukkende er på engelsk – har bidraget til.

Desuden vil jeg heller ikke lægge skjul på, at matematik spiller en central rolle i studiet. Dermed har mere eller mindre alle fag fra HHX til en vis grad haft en positiv indvirkning på mit studie. Derfor anser jeg min HHX som et vigtigt element og en fantastisk forberedelse for videre studier inden for især økonomi.

Hvad har HHX betydet for dit valg af videregående uddannelse?

Før HHX havde jeg andre drømme i forhold til et fremtidigt job. Dette ændrede sig dog, da jeg startede på HHX.

Gennem det økonomiske fokus, der er på HHX, har jeg ikke undgået at opsnappe en vis interesse for, hvordan verden hænger sammen økonomisk – noget jeg ville lære mere om. Jeg vidste også, at jeg ville have en given fordel grundet den viden, jeg tilegnede mig på HHX, hvis jeg søgte videre på et studie inden for økonomi. 

Hvad er dine fremtidsplaner?

Mine kortsigtede fremtidsplaner er naturligvis at færdiggøre bacheloren i Oslo. Derefter har jeg et ønske om at tage en Master i Finance på et top-universitet eksempelvis i England eller USA.

Efter endt uddannelse har jeg en drøm om at få foden inden for investment banking i London, New York eller et tredje sted. Investment Banking i sin simpleste grad omhandler investeringer og kapital-skabelse, herunder finansiel rådgivning og værdipapirhandel. Det er job med lange og krævende arbejdsdage, men samtidig med enorme muligheder og belønninger.

Oslo2 Oslo2
Oslo3 Oslo3
Oslo4 Oslo4
Dimission 2024 - se program for dagen