Lectio Håndbog

28.

maj

2021

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Tyskland trækker

Godt3 Godt3

Ni afgangselever fra HHX rejser til august 2021 til Tyskland. I et helt år skal de arbejde i tyske virksomheder.

Eleverne benytter sig af SCUs talenttilbud om Praktikplads I Udlandet – i daglig tale forkortet til PIU. Det er et tilbud for elever, som netop har fået studenterhuen på.

Her kan du møde fem af de ni PIU-elever og blive klogere på, hvorfor de vælger et år i udlandet.

Godt5 Godt5

Kasper Kousgaard Rasmussen, Infinion, München

"Hos Infinion skal jeg blandt andet arbejde med styring af produktion, statistik og optimering af opgaver. Mit mål med opholdet er helt klart at lære tysk og få virksomhedserfaring, som jeg kan bruge i forbindelse med en videregående uddannelse.

München er bare en fed by, som kun ligger en times kørsel fra et skisportssted, og det bliver godt at komme ud og opleve verden, møde en masse nye mennesker og lære den tyske kultur at kende".

Godt3 Godt3

Ida Marie Nielsen, Siemens, Nürnberg

"München er en fantastisk by, især kulturelt, så jeg glæder mig til at komme ud i verden og opleve en anden kultur. Samtidig er Infinion en god, international virksomhed, og jeg ser virkelig frem til at forbedre mit tyske og få et internationalt netværk.

Jeg skal blandt andet arbejde med digital markedsføring, og det bliver sjovt at afprøve det teoretiske fra HHX i praksis i en tysk virksomhed. Karrieremæssigt fremover vil det også være supergodt at være flydende i tysk".

Godt1 Godt1

Tobias Vestergaard Nielsen, Canbolat, Würzburg

"Canbolat sælger udstyr til hjemmet på blandt andet Ebay og Amazon, og jeg kommer til at arbejde med salg og markedsføring. Virksomheden har også planer om at starte op i Danmark, så her kan jeg komme til at spille en rolle, og det bliver megaspændende. 

Jeg har valgt at tage af sted, fordi jeg gerne vil blive bedre til tysk og forbedre mine muligheder i erhvervslivet, men også fordi jeg gerne vil ud i verden og have nye indtryk og oplevelser".

Godt2 Godt2

Victoria Bliddal, Infinion, München 

"Under jobsamtalen med Siemens fik jeg et supergodt indtryk af arbejdspladsen, som jeg også har fået anbefalet fra en veninde. Jeg skal arbejde med HR og administrative opgaver, og jeg glæder mig rigtigt meget til at komme afsted.

Fremadrettet vil jeg gerne uddanne mig inden for det tysk-relaterede område, og derfor vil PIU-opholdet hos Siemens være et godt springbræt, som jeg kan bruge, når jeg kommer tilbage til Danmark".

Godt4 Godt4

Marius Kühle, Infinion, München

"Hos Infinion bliver jeg assistent for innovationsdirektøren og får mange forskellige opgaver. Jeg skal for eksempel hjælpe ham med præsentationer og analysere data. Efter HHX vil jeg gerne have et sabbatår med mening, og derfor er det fedt med PIU og et år i udlandet.

Mit mål er at lære flydende tysk, som vil være en kæmpe fordel for mig, når jeg senere skal søge ind på en videregående uddannelse, og det vil også være med til at gøre mig mere eftertragtet på arbejdsmarkedet".

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart