Lectio Håndbog

17.

maj

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Otte HHX-elever får lærepladser i Tyskland

Otte2 Otte2

Så snart studenterhuen er hjemme, og sommerferien er slut, rejser otte HHX’ere fra Skanderborg til Tyskland for at arbejde i tyske virksomheder i et helt år.

Oplæring I Udlandet (OPU) hedder ordningen, som er en del af SCUs talenttilbud. OPU er for elever, som efter 3.g har mulighed for at søge læreplads i enten Tyskland eller England.

Her kan du møde fire af de OPU-elever, som til sommer 2022 rejser til Tyskland, og blive klogere på, hvorfor de vælger et år i udlandet.

Gute Reise und Gute Arbeit Wunsch!

Line Okkerstrøm: HOUE, Hamburg, 1. august 2022

”HOUE er en møbelvirksomhed i Ry med en afdeling i Hamburg, og det tiltaler mig, at det er en dansk virksomhed. Jeg har været på besøg i Ry, hvor jeg også hilste på medarbejdere fra Tyskland. HOUE vækster vildt meget, og det glæder jeg mig til at blive en del af.

Jeg har valgt at tage af sted for at udvikle mig personligt og få erfaringer og sproglige kundskaber, som jeg kan bruge senere, hvis jeg for eksempel gerne vil læse videre inden for marketing og kommunikation.

I Hamburg skal jeg dele lejlighed med en OPU-elev, som søgte en roomie på Facebook, og så satser jeg på at spille håndbold dernede og få en omgangskreds på den måde. Jeg er jo SHEA-elev (Skanderborg Håndbold Elite Akademi) nu, mens jeg har gået på HHX, så jeg skal helt sikkert fortsætte med håndbold på et tysk hold.”

 

Cecilie Møller Christensen: Bestseller, München, 15. august 2022

”Efter SmukFest flytter jeg til München, forhåbentligt lykkes det mig at finde et sted at bo på Campus dernede. Som OPU-elev skal jeg arbejde i Bestsellers Showroom (Vero Moda-afdelingen) som en slags ’blæksprutte’.

Der bliver mange forskellige opgaver inden for både salg, indkøb og marketing. Jeg skal også sørge for at opstille showrooms, hvor kunderne kan komme og se de nye kollektioner.

Jeg har valgt at tage af sted som OPU-elev, fordi jeg for det første er glad for tysk, for det andet gerne vil bo og arbejde i udlandet, og for det tredje fordi OPU er en supergod mulighed. Og formentlig skal jeg også bruge det tyske sprog, når jeg engang skal læse videre.”

 

Alberte Hammer Brøting: Mercedes, Stuttgart, 1. august 2022

”Jeg glæder mig virkelig meget til at starte hos Mercedes, som er en velrenommeret virksomhed, og jeg er glad for, at corona-restriktionerne er væk også i Tyskland, så jeg kan være fysisk til stede på arbejdspladsen dernede.

Jeg er i gang med at finde ud af, om jeg kan bo på et kollegium i midtbyen af Stuttgart, og jeg håber, at det går i orden, for jeg vil gerne bo sammen med andre og møde nye mennesker.

Jeg har valgt blive OPU-elev, fordi jeg gerne vil arbejde og bo i udlandet, og det vil se godt ud på mit fremtidige CV. Jeg har umiddelbart ikke planer om at videreuddanne mig inden for det tyske sprog – det skulle måske lige være som sprogofficer i militæret.”


Daniel Gedsø: EuroFactor, München, 1. august 2022

“EuroFactor leverer finansielle tjenesteydelser, og det er et datterselskab af koncernen Credit Agricole, og jeg vil gerne fremadrettet noget inden for bankverdenen, så derfor passer virksomheden godt til mig.

EuroFactor virker også meget struktureret, og det kan jeg godt lide. Samtidig er der muligheder for frihed til at rejse, og jeg kommer til at tage del i arbejdsopgaverne i sådan et omfang, som jeg ikke har hørt om andre steder.

De første tre måneder skal jeg oplæres, de næste tre måneder finder vi ud af, hvad jeg bedst kan lide og helst vil arbejde, og de sidste seks måneder bliver jeg en del af holdet på lige fod med de andre ansatte. Jeg har søgt om at bo på Campus i München, og jeg regner med at tga derned et par uger før, jeg skal starte.”

Dimission 2024 - se program for dagen