Lectio Håndbog

26.

april

2023

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Otte HHX-elever skal arbejde i tyske virksomheder

B5 (7) B5 (7)

Gute Reise und Gute Arbeit Wunsch! De 8 HHX’ere er: Kaisa Clemens Poulsen, Rasmus Yding Meldhede, Adam Hedegaard Bak, Trine Svejborg Mühlendorph, Marie Thing Jensen, Asger Højmark, Jens Østergaard og Isabella Madsen Tureios.

Så snart studenterhuen er hjemme, rejser otte HHX’ere fra Skanderborg til Tyskland for at arbejde i tyske virksomheder i et helt år.

Lige nu sveder de otte HHX-elever over eksamensforberedelserne, men så snart studenterhuerne er i hus, og sommerferien er slut, flytter de til Tyskland. Her skal de bo og arbejde i en tysk virksomhed i et helt år og udfordre sig selv både fagligt og personligt, samtidig med at de forbedrer sig sprogligt.

- Jeg glæder mig til at få erhvervserfaring og komme ud i verden og opleve noget nyt, siger Marie Thing Jensen, som i slutningen af juli starter hos Bestseller i Hamborg.

Her skal hun rundt i forskellige afdelinger af den internationale modekoncern blandt andet økonomi, marketing og salg.

- Jeg kan godt lide, at jeg skal være forskellige steder, fordi det forhåbentlig giver mig et fingerpeg om, hvad jeg bedst kan lide, og hvad jeg fremadrettet skal satse på at uddanne mig indenfor og arbejde med, siger Marie Thing Jensen.

De otte HHX’ere rejser via den såkaldte OPU-ordning, der står for Oplæring I Udlandet (OPU). Ordningen er en del af de talenttilbud, som Skanderborg-Odder Center for Uddannelse (SCU) tilbyder sine elever. OPU er for elever, som efter 3.g har mulighed for at søge læreplads i enten Tyskland eller England.

- Det bliver vildt underligt at flytte hjemmefra for første gang, og ekstra nervepirrende når det så samtidig er 1.000 kilometer væk. Men jeg glæder mig, og jeg tror, at et år i udlandet er noget, man vokser af som menneske og udvikler en helt vildt meget, siger Adam Hedegaard Bak, der har fået læreplads hos Infineon i München.

Her skal han sammen med en af de andre OPU-elever fra Skanderborg, Rasmus Yding Meldhede, producere videomateriale og andet medieindhold i virksomhedens afdeling ’Corporate Video Management’.

Flere af HHX-eleverne drømmer om en fremtidig karriere i en international virksomhed og bruger året i Tyskland som springbræt til at forfølge drømmen. Desuden ser de frem til at udvikle sig både personligt, sprogligt og fagligt.

- Der er stor forskel på at læse en masse teori i bøger og så den faktiske praksis i en virksomhed, og jeg glæder mig til at prøve tingene af og udvikle mig personligt, fastslår Kaisa Clemens Poulsen, der har fået job hos Vestas i Hamborg.

OPU-eleverne er nu i fuld gang med at lede efter et sted at bo i Tyskland. De får økonomisk støtte til blandt andet husleje og flytteomkostninger, ligesom de får løn i hele ansættelsesperioden.

Gute Reise und Gute Arbeit Wunsch!

OPU

Talenttilbud

Dimission 2024 - se program for dagen