Lectio Håndbog

9.

maj

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Poetiske HF-elever
poster væg-lyrik

7 (1) 7 (1)

Med Tom Kristensen og Yahya Hassan som inspirationskilder har tre HF-klasser kastet sig ud i lyrikken og selv skrevet digte, som kan læses rundt omkring på væggene på SCU.

Bogstavrim, enderim og krydsrim. Tre 1.års HF-klasser er i gang med et fire ugers lyrikforløb og har lagt stærkt fra land med et par af landets hårdtslående digtere.

Den ene er Tom Kristensen, der blandt andet er kendt for sin rå, voldsomme og ekspressive poesi. Den anden er Yahya Hassan, der blev landskendt med en vred debutdigtsamling, som også blev den bedst sælgende i Danmark nogensinde.

- Begge digtere er meget udtryksfulde, direkte og markante. Det taler til langt flere elever, både drenge og piger, end hvis det var et Oehlenschläger-digt fra 1700-tallet. På den måde har mange elever fået øjnene op for, hvad lyrik kan, og at det er ok at gå helt til kanten i både sprog og form, forklarer May Britt Klamer Sørensen, der underviser i dansk på HF.

Modigt og stærkt

Derudover er HF-eleverne også blevet inspireret til at arbejde med selve typografien, og nu er de selv sprunget ud som digtere. Værkerne hænger rundt omkring på vægge, døre og brandskabe på SCU. Her kan de læses resten af skoleåret.

- Eleverne fik to timer til at skrive et digt, og de kastede sig bare ud i det med gå-på-mod og en positiv indstilling. Det var helt fantastisk, og jeg har stor respekt for, at de har modet til at hænge digtene op på skolen. Her kan alle andre også få glæde af dem, siger May Britt Klamer Sørensen.

4 (2) 4 (2)
2 (6) 2 (6)
Lyrik1 Lyrik1
Dimission 2024 - se program for dagen