Lectio Håndbog

3.

november

2021

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Praktikophold skal bane vej for udveksling

Brug1 (2) Brug1 (2)

Pia Lohmanns praktikophold må gerne bane vej for endnu mere udveksling mellem Danmark og Tyskland, fastslår de to tysklærere Birgitte Junge Ohrt og Annette Rasmussen. Målet er, at HHX-elever på SCU fremover kan komme til Tyskland som led i undervisningen.


Pia Lohmanns praktikophold på SCU er internationalisering på hjemmebane, men står det til de to tysklærere, Birgitte Junge Ohrt og Annette Rasmussen, skal tyskeleverne på HHX også have mulighed for at rejse ud i verden.

- Vores mål er at sætte skub i endnu mere udveksling, så vi kan sende HHX-elever på udveksling i Tyskland, og tyske elever kan komme til Skanderborg. Det vil booste elevernes sprog og højne niveauet endnu mere. Tyskland er jo Danmarks største handelspartner, og derfor er det tyske sprog efterspurgt i erhvervslivet, hvilket vi naturligvis skal honorere her på HHX, understreger Birgitte Junge Ohrt og Annette Rasmussen.

De to undervisere har store ambitioner med tyskundervisningen på SCU og er stolte over, at det hvert år lykkes at generere et A-hold i tysk.

- Det sker på trods af, at mange af eleverne faktisk ikke kommer for sprogets skyld, når de starter på HHX. Men alligevel vælger mange elever tysk på højt niveau, og det vil vi gerne styrke endnu mere fremover, forklarer Birgitte Junge Ohrt og Annette Rasmussen, som er meget glade for at have en tysk praktikant med i timerne.

- Det er givtigt at få nye øjne og perspektiver på undervisningen, og samtidig er det dejligt at møde hendes nysgerrighed og vise hende forskellige lærersituationer, som hun forhåbentligt kan bruge fremadrettet. Og så har det jo for eksempel været fantastisk at få hende til at læse op på tysk, så vores elever kan høre den der fine, charmerede tyske lyd, understreger de to lærere.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart