Lectio Håndbog

2

November

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Rejsegilde: 12 tons vinduer monteres på SCU

Håndværkere Håndværkere

SCU i Skanderborg navigerer uden om den globale forsyningskrise og holder tidsplanen på det nye million-byggeri på Campus. Lige nu monteres vinduer med en samlet kampvægt på hele 12 tons, og torsdag fejrede SCU rejsegilde på det nye studiemiljø.

 

Trods global materialekrise og lange ventetider følger SCU tidsplanen på det 2.000 kvadratmeter nye studiemiljø, som skyder op på Campus. Byggeriet er nu kommet så langt, at SCU i går kunne fejre rejsegilde og servere hotdogs for håndværkere og samarbejdspartnere.

- Rejsegildet er en vigtig milepæl for os, og vi er meget tilfredse med, at vi kan holde tidsplanen på så komplekst et byggeri i en tid, hvor det kan være svært at skaffe materialer, og hvor der ofte er lang ventetid på tingene, fastslår SCUs direktør, Pia Marlo.

Ligesom ventetiden på materialer globalt er blevet længere, så er priserne det seneste års tid også steget voldsomt. Alligevel er det lykkedes SCU at undgå store ekstra udgifter.

- Heldigvis fik vi sat tre millioner kroner af til uforudsete udgifter i byggebudgettet, og det er vi lykkelige for i dag. For det betyder, at vi næsten kan overholde budgettet på studiemiljøet, selvom priserne i år har taget en himmelflugt, som vi slet ikke havde forudset, da vi gik i gang, siger Pia Marlo, der gennem hele processen har haft et tæt samarbejde med tømrer og teamleder på SCU, Henrik Richard Licht.

350 stikkontakter

Det 2.000 kvadratmeter store studiemiljø kommer til at indeholde 14 nye klasselokaler med foldevægge, grupperum, mødelokale, hyggelige studiekroge og et åbent fællesrum i midten med siddepladser i trappeformation. Lige nu er håndværkerne i gang med at montere trelagsvinduer i bygningen – i alt bliver det til 12.322 kilo glas, hvilket svarer til godt 12 tons.

- Selvom det først er nu, at byggeriet for alvor tager form, har vi jo været i gang med planlægningen længe. Det er flere år siden, at de første skitser blev lavet, og vi sad med arkitekttegningerne og prøvede at forudse, hvor det ville være smart at placere 350 stikkontakter, blot for at tage et eksempel. Der er selvsagt mange krav til et offentligt skolebyggeri, og vi har virkelig tænkt os godt og grundigt om, både hvad angår indretning, materialer, design, funktioner, ventilation og brandplan, understreger Pia Marlo.

Multibane og ’Vild med Vilje’

Ud over byggeriet etableres der også et grønt udeareal i overensstemmelse med den grønne Campus-plan, som Skanderborg Kommune lancerede for ti år siden.

Det betyder, at udearealet på sigt blandt andet kommer til at indeholde en multibane, der også kan optage overskydende regnvand, et kuperet terræn med stisystemer, hyggekroge, klimasikringsløsninger som regnvandsbede og vandrender.

Desuden etableres ’Vild med Vilje’-områder, der sikrer biodiversitet, og beplantes med frugttræer, vildtgræs og blomster som mjødurt, kattehaler, storkenæb, engkarse og forglemmigej.

- For ti år siden kom der en samlet Campus-plan for hele området. Nogle af hjørnestenene deri er mere grønt og mere udemiljø. Vi har taget udgangspunkt i planen og arbejdet videre med den, så vi får det bedste ud af området omkring bygningen og ud mod Højvangen. Samtidig går de grønne tiltag også hånd i hånd med verdensmålene, som vi arbejder seriøst med på SCU, siger Pia Marlo.

Til foråret 2023 forventer SCU at gå ind i den afsluttende fase af byggeriet, hvor studiemiljøet skal indrettes med it, stole, borde, whiteboards mv. Efter planen står det nye byggeri klar til studiestart i august 2023.

Læs artikel i Uge-Bladet Skanderborg

Pølser Cocio Pølser Cocio

SCU bygge-fakta:

  • Bygger 2.000 kvm i 2 plan
  • Rummer 14 nye klasseværelser og 1 åbent trapperum til fællessamlinger
  • Koster omkring 40 mio. kr
  • 566 kubikmeter jord er gravet ud og kørt væk – det svarer cirka til 45.660 trillebøre fyldt med jord. Pris for at køre jorden væk er 721.000 kroner. Jorden genbruges til støjdæmpning langs motorvejsnettet
  • Trelagsvinduer med en vægt på godt 12 tons monteres
  • 350 stikkontakter etableres
  • Genbrug af inventar ex. stole og borde i tråd med Verdensmål om Ansvarlig Forbrug/Produktion
  • Udeområdet etableres med klimasikringsløsninger som vandrender, regnvandsbede og grøfter
  • Udeområdet bliver ’Vild med vilje’ og beplantes med 50 frugttræer, vildtgræs, vintereg, spidsløn og blomster som mjødurt, kattehaler, storkenæb, engkarse, forglemmigej, kodriver
IMG 3800 IMG 3800
Rejsegilde2 Rejsegilde2
Henrik Licht Teamleder Henrik Licht Teamleder
Dimission 2024 - se program for dagen