Lectio Håndbog

4.

juni

2024

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Rekord mange HF-e studenter springer ud i år

F4 F4

Stort tillykke til Frederikke Bertin, som er årets første student på HF-enkeltfag i Skanderborg.

Hun er en af i alt 24 elever på HF-enkeltfag, som i år får studenterhuen på. Det er ny rekord.

- Stort tillykke med studenterhuen til Frederikke, det er så fantastisk. Det gør mig så glad og stolt, at så mange enkeltfagsstudenter springer ud denne sommer, siger studievejleder og underviser på HF, Lene Zülau.

Mange af de kommende studenter har ligesom Frederikke taget en fuld HF, mens andre har valgt enten en udvidet HF eller en såkaldt ’fagpakke’, hvor man har fuldt fokus på de fag, der giver adgang til et bestemt drømmestudie – det kan være pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, bioanalytiker eller radioagraf.

- På HF-enkeltfag kan man skrue sin uddannelse sammen, som man vil, og man kan bruge den tid på det, som man har brug for. Det er super-fleksibelt. Nogle elever er jo meget målrettede og ved, hvilket drømmestudie de vil ind på bagefter, så de vælger måske en fagpakke. Generelt er HF-enkeltfag en smart adgangsbillet videre i uddannelseslivet, siger Lene Zülau.

På HF-enkeltfag er eleverne typisk lidt ældre, og det er der flere grunde til. Måske har man haft et arbejde i flere år og pludselig finder ud, at nu er man klar til en ungdomsuddannelse. Måske har man familie med børn, og derfor har brug for en mere fleksibel måde at gå i skole på. Eller måske har man tidligere forsøgt at tage en ungdomsuddannelse, man ikke kom i mål med.

- Selv om man har ”slået sig” i uddannelsesforsøg tidligere, kan HF-enkeltfag give det tiltrængte rum til at turde vove sig ud i en uddannelse igen, fastslår Lene Zülau.

Lyt podcast om HF-e

Læs mere om HF-e

Kontakt studievejleder

 

 

F2 F2
Dimission 2024 - se program for dagen