Lectio Håndbog

4.

marts

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Rekordmange unge
søger ind på SCU

Pia Marlo Red (2) Pia Marlo Red (2)

Knap 300 unge har i år søgt ind på en ungdomsuddannelse på SCU i Skanderborg. Det er det største antal nogensinde.

Et stigende antal unge har i år søgt ind på en ungdomsuddannelse på SCU i Skanderborg. I alt har knap 300 unge valgt SCU, inden ansøgningsfristen udløb den 1. marts. Det svarer til en stigning på 26 procent i forhold til sidste år.

- Det er fantastisk, at så mange unge gerne vil tage en ungdomsuddannelse her hos os. Det viser, at vi har et supergodt mix af uddannelser, et højt fagligt niveau og et fællesskab med plads til alle. Jeg er så glad på hele skolens vegne og alle ansattes vegne, siger SCUs direktør, Pia Marlo.

Fremgangen er mest markant på Handelsgymnasiet HHX, hvor der næste skoleår vil være seks klasser. Sidste år startede der fem HHX-klasser.

Også på HF er ansøgertallet steget meget. Mens antallet af unge, som søger ind på EUD/EUX Business, ligger på niveau med sidste år. På teknisk gymnasium HTX starter der igen to klasser op til næste skoleår.

- Der bliver fyldt godt op på skolen, og derfor er det højaktuelt, at vi allerede er i gang med at bygge en ny fløj til skolen med 14 nye undervisningslokaler og lækre fælles faciliteter.

Når man kører eller går forbi skolen, kan man allerede se, hvordan byggeriet skyder op, og vi ser frem til at kunne tage de 2.000 nye kvadratmeter i brug efter sommerferien 2023, siger SCUs direktør, Pia Marlo.

I løbet af april sender SCU et brev til samtlige ansøgere (og deres forældre) i e-boks med information om, at der er reserveret plads til dem på ungdomsuddannelserne.

Dimission 2024 - se program for dagen