Lectio Håndbog

22.

november

2023

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Revisor-konkurrence giver trainee-jobs til to HHX-elever

IMG 6636 IMG 6636

En gruppe HHX-elever har deltaget i talent-konkurrence hos revisions- og rådgivningsfirmaet Ernst & Young, og nu har to af eleverne fået tilbudt trainee-stillinger hos firmaet i Aarhus.

En gruppe HHX-elever fik revisorfaget helt ind under huden, da de i sidste måned deltog i konkurrencen ’Young Talent’ hos Ernst & Young.

Her konkurrerede de mod andre talentfulde gymnasieelever fra forskellige skoler i Danmark, og selvom HHX’erne fra Skanderborg ikke løb med førstepladsen, så var det en stor oplevelse at prøve kræfter med business cases i den virkelig verden.

-    - Vi var delt op i grupper og fik en masse fakta-spørgsmål, som vi skulle svare på. Derudover var der konkrete cases, hvor vi skulle præsentere løsningsforslag foran eksperterne fra Ernst & Young. Vi kunne få mellem 10.000 og 50.000 points for hver gang, vi havde præsenteret en opgave. Jo bedre, jo flere points. Firmaet havde sat en pointtavle op, så vi kunne følge med i, hvor mange points de forskellige grupper fik samlet sammen, så der var ret meget pres på, forklarer fire af de HHX-elever, som var med i Aarhus, Lucas Nygaard, Nadia Elsborg, Cecilie Husum og Hans-Christian Riisberg.  

Konkurrencen foregik i EY-Huset, der er et kontorhøjhus på 17 etager i det centrale Aarhus. EY-Huset er med sine 230 ansatte Danmarks største revisions- og rådgivningskontor uden for København.

- Det var sjovt at være på egen hånd ude i virkeligheden i den faglige verden, og det var fedt at blive taget så godt imod og få en rundvisning i huset. Og det var også vildt godt at prøve kræfter med nogle rigtige arbejdsopgaver, og få brugt lidt af det, vi har lært i for eksempel virksomhedsøkonomi og afsætning. Vi skulle være skarpe og holde tungen lige i munden, lyder det fra de fire HHX-elever.

De opgaver, som eleverne skulle løse, afspejlede nogle af de udfordringer, som firmaets økonomiske rådgivere møder i det daglige arbejde. Via opgaverne kom eleverne igennem hele processen fra første kundemøde til den afsluttende kundepræsentation. Efter konkurrencen var der præmieoverrækkelse og en uformel middag i EY-Huset i Aarhus.

- Det overraskede os faktisk, at vi kom til at leve os så meget ind i rollerne, og vi er glade for, at vi har fået den erfaring med os, er de fire HHX’ere enige om.

Efterfølgende blev to af dem, Cecilie Husum og Hans-Christian Riisberg, kontaktet af Ernst & Young, som tilbød dem trainee-stillinger i firmaet.

- Det var slet ikke derfor, at vi deltog i konkurrencen, og vi blev meget glade og overraskede, da Ernst & Young tog kontakt, fortæller de to HHX-elever.

Cecilie Husum vil nu sende en officiel ansøgning afsted til Ernst & Young, mens Hans-Christian Riisberg har besluttet sig for først at tage et sabbatår, efter han får studenterhuen på til sommer.

IMG 6362 IMG 6362

I alt 11 HHX-elever fra SCU deltog i Ernst & Young konkurrencen i Aarhus.

Dimission 2024 - se program for dagen