Lectio Håndbog

5.

marts

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

SCU-rektor bliver ny borgmester

Frandsfischer050319 Frandsfischer050319

Frands Fischer, der er rektor på SCU, bliver ny borgmester i Skanderborg Kommune

Frands Fischer, der er rektor for HF og VUC, bliver ny socialdemokratisk borgmester i Skanderborg Kommune. Han overtager stolen fra Jørgen Gaarde, som efter eget ønske stopper på posten.

Frands Fischer, der har arbejdet på SCU siden 2010 og været i kommunalpolitik de seneste ti år, hørte om Jørgen Gaardes beslutning i weekenden, og den kom som en kæmpe overraskelse. Efter lange og grundige overvejelser i samråd med familien har Frands Fischer valgt at takke ja til borgmesterposten.

- Jeg har været med i politik i næsten ti år og har da haft en borgmesterdrøm i maven. Men Jørgen Gaarde har været og er en super god og dygtig borgmester, så jeg har slet ikke gået med de tanker. Jeg er ked af at skulle sige farvel til ham, men jeg glæder mig til alle de nye opgaver forude, siger den 42-årige Frands Fischer, som er den næstyngste i byrådsgruppen.

Han begyndte på SCU, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, som underviser på HF i 2010. I januar 2015 blev han rektor for Hf og VUC, og sidste år var han fra maj til december også konstitueret direktør på SCU.

- Det er meget tungt og vemodigt at skulle sige farvel til medarbejderne, kollegerne og hele huset. Og det har da givet nogle søvnløse nætter at tænke på det. Jeg er utrolig glad for mit arbejde og stedet her, og derfor har jeg søgt om tjenestefri til borgmesterposten. Det betyder, at der er en jobåbning her på SCU, hvis jeg ikke bliver genvalgt om to et halvt år, forklarer Frands Fischer.

SCU’s direktør, Pia Marlo, ønsker den nye borgmester stort tillykke med jobbet.

- Ja, vi har absolut dygtige medarbejdere og er stolte af, at vi her fra SCU kan levere Skanderborgs nye borgmester. Vi ønsker et stort tillykke til Frands, og skulle du blive træt af kommunalpolitik, står døren jo altid åben her på skolen, siger Pia Marlo.

Selvom det er vemodigt at skulle sige farvel, glæder Frands Fischer sig til sine nye opgaver som borgmester.

- Jeg begyndte i politik, da Jørgen Gaarde blev borgmester, så jeg stået i lære hos ham. Jeg har spejlet mig i ham, og han er et forbillede for mig. Men jeg er selvfølgelig ikke Jørgen Gaarde, så jeg skal finde frem til min måde at være borgmester på, og der er ikke en fast opskrift. Jeg vil begynde med en 100 dags plan, hvor jeg skal ud af kontoret og rundt og snakke med folk i alle dele af kommunen. Jeg kommer rent fysisk ikke til at sidde så meget i stolen den første tid, siger Frands Fisher.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart