Lectio Håndbog

14.

marts

2024

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Udvekslingselever taget godt imod i Bad Segeberg

IMG 5944 IMG 5944
De otte udvekslingselever fra HHX er ankommet til Bad Segeberg, hvor de er blevet taget rigtig godt imod af både skolen, de tyske elever og deres familier.

Familierne har købt små gaver til udvekslingseleverne, og sågar kæledyrene rundt omkring i de tyske hjem er begejstrede for besøg fra Skanderborg.

Efter rystesammenaktiviteter i sportshallen har HHX'erne deltaget i undervisningen blandt andet 'Volkswirtschaftslehre, der svarer til International Økonomi. Og selvom der er mange ligheder mellem tyske og danske undervisningsformer, så har det også hurtigt vist sig, at der er forskelle.

Eksempelvis synes de tyske elever, at det er helt vildt underligt, at de danske elever kalder deres lærer ved fornavn. I Tyskland er det totalt no-go. Her tituleres læreren Bente med "Frau Cosmos".

I går var samtlige elever på dagstur til Hamburg. Her blev de vist rundt på Rådhuset og besøgte Miniatur Wunderland og Elb Philharmonien.

I dag er de tilbage på skolebænken, hvor de både skal lave et bæredygtighedsprojekt og lave mad i skolens køkken sammen med de tyske elever.
IMG 5934 IMG 5934

Det er første gang, at HHX-elever fra SCU har mulighed for at tage på udveksling i Tyskland, og planen er, at det fremover bliver en fast del af internationaliseringen på Handelsgymnasiet.

IMG 5945 IMG 5945

Eleverne har været på tur til Hamburg, hvor de blandt andet besøgte Miniatur Wunderland.

Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart