Lectio Håndbog

4.

marts

2019

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Undervisningsmiljøprisen går til Tønder

Elevraad Elevraad

Vinder af Undervisningsmiljøprisen 2019 blev Tønder Distriktsskole, som løb med sejren foran et rekordstort felt af 132 indstillinger. Deriblandt var SCU, som var indstillet til prisen af skolens Elevråd.

På skolernes nationale trivselsdag, fredag den 1. marts, blev spændingen udløst. Årets Undervisningsmiljøpris 2019 gik til Tønder Distriktsskole, der blev fejret med blomster, diplom og en kontant belønning på 100.000 kroner.

I begrundelsen hedder det blandt andet, at prisen er givet for ”et stærkt fokus på elevinddragelse” og ”skolen har med undervisningsmiljøet for øje arbejdet målrettet med relationer imellem forældre, elever og lærere”.

Det er Dansk Center for Undervisningsmiljø, som uddeler prisen, og tidligere i år udpegede undervisningsminister Merete Riisager tre finalister blandt mere end 132 kvalificerede ansøgere.

Det er det højeste antal indstillinger, siden prisen blev indstiftet af Bertel Haarder i 2005. Blandt de mange indstillinger var også SCU, som Elevrådet havde indstillet til prisen.

Elevrådet lagde i indstillingen blandt andet vægt på skolens fysiske indretning, indsatsen for at højne de sociale miljø og skolens lydhørhed over for elevernes ønsker.

Selvom SCU ikke vandt prisen i år, betragter SCU’s direktør, Pia Marlo, det ikke som et nederlag. Tværtimod.

- At vores elever og Elevråd synes, at de har verdens bedste skole og har brugt tid og energi på at indstille SCU til Undervisningsmiljøprisen, er en sejr i sig selv. Det er fantastisk, og jeg er super stolt af indstillingen, siger Pia Marlo.

Dimission 2024 - se program for dagen