Lectio Håndbog
Aktieklub3 Aktieklub3

HHX / Studieretning

Økonomi

Den økonomisk orienterede studieretning ruster dig til en fremtid inden for den finansielle sektor, f.eks. som revisor eller ejendomsmægler. Studieretningen er et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil studere økonomi, matematik eller statskundskab.

Økonomi

Er du god til tal og til at tænke logisk? Så er den økonomisk orienterede studieretning måske noget for dig. Her får du en bred viden om, hvordan offentlige og private virksomheder træffer økonomiske beslutninger. Du lærer også, hvordan man udarbejder økonomiske strategier med udgangspunkt i analyser af virksomheder og samfundsforhold.

Studieretningsfag

International økonomi A

Du kommer til at beskæftige dig med en virksomheds økonomiske beslutninger og adfærd i samspillet med omverdenen. Du lærer, hvordan virksomheder kan styre deres økonomi og anvende strategiske værktøjer for skabe vækst og konkurrencedygtighed. Du kommer til at arbejde med økonomiske modeller, budgetter og regnskaber i en virksomhed

Virksomhedsøkonomi A

I international økonomi får du kendskab til teoretiske begreber og modeller, som du lærer at diskutere i lyset af den nuværende økonomiske udvikling.

“Jeg har altid vidst, at jeg ville på Handelsgymnasiet. Ikke mindst fordi jeg ingen interesse havde i de naturfaglige fag; men jeg har altid fundet handel og økonomi spændende.”

Anne
HHX-elev

Fremtiden

Hvad kan du bruge en HHX-uddannelse til?

HHX giver adgang til universiteter, handelshøjskoler og andre videregående uddannelser. Du har også mulighed for at blive selvstændig erhvervsdrivende og iværksætter.

Læs mere om fremtidsmulighederne her

Aktieklub14 Aktieklub14
Velkommen til et nyt skoleår 2024/2025 - klik for info om opstart