Tre HHX-klasser har klaret en hel uge uden mobiler i undervisningen og vinder 1000 kroner hver til studenterkørsel
Mobiltelefoner i klasseværelset ødelægger koncentrationen og stresser eleverne, viser en ny undersøgelse foretaget af digital forskningskonsulent Søren Hebsgaard.
Det er især sociale medier som Facebook, Instagram og snapchat, som eleverne tjekker på mobilen, mens de sidder i undervisningen. Brugen af mobiler kan gå ud over elevernes indlæring, og jo oftere, de tjekker telefonen, jo værre står det til, skriver dagbladet Politiken.
For at sætte fokus på problemet med mobiler i skoletiden har HHX på SCU i uge 8 kørt en mobilfri-kampagne, hvor samtlige 13 HHX-klasser har dystet i at lade mobilen blive i tasken i både timer og pauser. Hele tre klasser klarede den fælles udfordring og sikrede sig dermed 1000 kroner til klassekassen til studenterkørsel.
- Med mobilfri uge stiller vi skarpt på de konsekvenser, som mobilen kan have for eleverne. Samtidig gør vi det på en sjov måde, som styrker fællesskabet i klasserne, siger Birgitte Junge, underviser på HHX og koordinator af de såkaldte B-there aktiviteter.
Mobilfri Uge er en del af konceptet B-there, som i løbet af skoleåret sætter gang i en række sociale studieaktiviteter, der styrker sammenholdet på HHX-studiet.
Der er yderligere to kampagner på vej til HHX-klasserne dette skoleår og dermed chance for at vinde endnu flere penge til studenterkørslen.