Den 1. september 2020 afholdes de regionale mesterskaber i DM i Erhvervscase for første gang digitalt, og to hold fra HHX sidder klar på skolen til at vise deres præsentation frem online.
Selve casen er virksomheden Brøndby IF, og de to hold har udviklet vidt forskellige forslag til, hvordan den legendariske fodboldklub kan sætte skub i nye forretningsmetoder.
Finalen i DM i Erhvervscase på fredag afvikles også digitalt, men vinderholdet bliver dog stadig inviteret på en unik oplevelse og fejring i København.
Brøndby IF bør satse på gaming-events for at tiltrække unge
Hold 1: Laurits Højmark, Mads Dalsgaard, Anne-Sophie Brendbord, Louise Dahlin
Gaming-events er populære, og flere professionelle fodboldklubber begynder at satse på e-sport. Derfor vil Hold 1 have Brøndby If til at hoppe med på bølgen. Målet er at få flere unge klubmedlemmer og styrke klubbens image, så man forbinder klubben med andet end fodbold på grønsværen.
- Vi har analyseret Brøndby IF, og ud over et økonomisk underskud har de en udfordring med, at deres lokaler og lounges ikke bliver brugt store dele af året. Samtidig har de svært ved at tiltrække nye klubmedlemmer. Vores forslag handler derfor om at udnytte den fysiske kapacitet i klubben til gaming-events, som vil få flere især unge til at melde sig ind i klubben, hvilket også vil give flere fans, forklarer Hold 1.
Ideen er at afholde to store gaming-events i klubben om året eksempelvis med titlen ”Brøndby Gaming Camp”.
- Vi forestiller os to halvårlige arrangementer med plads til knap 500 deltagere. Rent økonomisk vil det give et lille overskud på cirka 500.000 kroner. Det gælder om at få nye unge ind i klubben og styrke dens image, så den fremover også forbindes med esport, siger Hold 1.
I forbindelse med de to gaming-events har Hold 1 tænkt sig at udnytte klubbens fodboldstjerner for at tiltrække opmærksomhed.
- Fodboldstjerner og kendte Youtubere kan være til stede ved de to gaming-events, og deltagerne kan også komme rundt på stadion og se klubben, og kantinen kan sælge mad, forklarer Hold 1.
Brøndby IF bør etablere et fodboldakademi i Nigeria og sælge de største talenter videre
Hold 2: Christopher Juhl, Mads Bollerup, Frederik Larsen, Kasper Kovsgaard
Hold 2 opfordrer Brøndby IF til at tænke ud af boksen ved at bygge et fodboldakademi i Nigeria og give scholarships til unge, nigerianske fodboldtalenter, så de både kan gå i skole og spille fodbold.
Fidusen er, at de største fodboldtalenter efterfølgende kan komme til Danmark og spille i Brøndby IF.
- Vi vil skabe vækst og værdi for Brøndby med det her specielle løsningsforslag, hvor vi samtidig hjælper lokalsamfundet. Børn og unge i Nigeria får muligheden for at udleve deres drøm om en fodboldkarriere, og fodboldakademiet kan være det springbræt, der kan få dem til Europa, forklarer Hold 2.
Ideen er, at Brøndby IF skal etablere fodboldakademiet i samarbejde med lokale ildsjæle. Selve etableringen af akademiet skal desuden finansieres af sponsorkroner, banklån og part i stadion.
Efter seks forudser Hold 2, at klubben kan begynde at tjene penge på spillerhandler med de nigerianske spillere, cirka 2,8 millioner kroner om året.
- Nigeria er en god fodboldnation, som har tradition for at have rigtig gode spillere, og det er netop derfor, at akademiet skal være der. Ved at etablere en skole hjælper Brøndby IF også lokalsamfundet, så det er også et filantropisk projekt, understreger Hold 2.