Lectio Håndbog

24.

april

2024

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Journalist fra 'Gymnasie-skolen' researcher på SCU

IMG 7758 IMG 7758

Journalist Benjamin Mikkelsen er i fuld gang med researchen til en artikelserie om gambling på gymnasier til medlemsbladet ’Gymnasieskolen’, og i mandags slog han vejen forbi SCU.

Bevæbnet med bærbar og mobil var journalisten med på en lytter, da HHX’erne havde besøg af tidligere ludoman, Michael Brockdorff, og psykolog Johan Eklund fra Forskningsklinikken for Ludomani.

Med støtte fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet rejser de to lige nu rundt i landet for at forebygge og bekæmpe ludomani blandt unge som et led i projektet ”Spil for livet”.

Udover at lytte til oplægget om ”Spil for livet”, interviewede journalisten også HHX-underviser på SCU, Jonas Gaardsted, der har taget initiativ til at sætte fokus på gambling.

Gymnasieskolen er medlemsblad for Gymnasieskolernes Lærerforening og bringer artikler om faglige spørgsmål med særligt fokus på de gymnasiale uddannelser. Magasinet udkommer seks gange årligt. Artikelserien om gambling bringes senere på året i både bladet og på nettet. IMG 7783 IMG 7783

En stor befolkningsundersøgelse viser, at mange unge mellem 12 og 17 år har problemer med pengespil, blandt andet fordi de møder gambling-elementer i nogle af de populære spil som Counter Strike og FIFA. Det betyder, at der i dag er lige så mange unge, som har ludomani, som voksne.

Dimission 2024 - se program for dagen