Lectio Håndbog

19

september

2022

Header Grafik Subpage Header Grafik Subpage

Stor interesse for lærepladser i udlandet

Udland2 Udland2

Elever, der drømmer om at bo og arbejde i udlandet, har mulighed for at komme afsted via et af SCUs populære talenttilbud, den såkaldte OPU-ordning. OPU er en forkortelse for Oplæring i Udlandet, og interessen for et sabbatår med mening er stor.

Et sabbatår i udlandet med fast job, løn, masser af oplevelser, faglig og personlig udvikling. What’s not to like!

Interessen for at høre mere om muligheden for at rejse ud i verden var stor, da SCUs talentkoordinator, Anne Skaarup, i denne uge holdt info-møde om et af skolens attraktive talenttilbud, nemlig den såkaldte OPU-ordning, der står for Oplæring i Udlandet.

- Man behøver ikke få 10 eller 12-taller i tysk eller engelsk for at komme afsted. Med en åben indstilling er OPU en fantastisk mulighed for få nye venner, blive bedre til sprog, få erhvervserfaring, udvikle sig fagligt og personligt og få en masse kulturelle oplevelser. Det sker under ordnede forhold. Her på SCU guider vi eleverne og hjælper for eksempel med ansøgning. Man får økonomisk støtte til rejsen, og der gives læreplads-løn, sagde Anne Skaarup på info-mødet.

OPU-forløbet varer et år, og der er mulighed for lærepladser inden for kontor eller butik. Der er skolemoduler i løbet af opholdet og en afsluttende eksamen. Efter et år får OPU-elever både et dansk uddannelsesbevis og et European Business Baccalaureate Diploma (EBBD).

Ansøgningsfristen er 7. oktober 2022. Herefter skal eleverne til et optagelsesinterview i enten Aalborg, Odense eller Silkeborg.

Oplæring I Udlandet (OPU) er for HHX-elever, som efter 3.g har mulighed for at søge læreplads i enten Tyskland eller Irland. Også elever på EUX Business med studenterhuen i hånden kan søge om at komme afsted via OPU.

OPU-erfaringer: Victoria og Tobias er netop vendt hjem efter et år i udlandet

Victoria og Tobias, der netop er vendt hjem efter et år i Tyskland, var med på info-mødet for at fortælle om deres oplevelser og erfaringer med OPU.

 Victoria Mejlgaard Bliddal:

Jeg har været et år i München, hvor jeg arbejdede hos Infineon Technologies, der producerer chips til alt muligt forskelligt elektronik. Jeg sad i deres online marketingsafdeling, hvor jeg blandt andet analyserede tal for at undersøge, hvordan deres kampagner performede. Jeg fik 1.350 euro i løn om måneden og boede sammen med andre OPU-elever i en stor lejlighed i byen. Jeg brugte min fritid på at rejse til blandt andet Italien, Kroatien, Frankrig, Østrig og Schweiz. Derudover oplevede jeg alt det kulturelle sammen med de nye venner, gik i byen, gik i fitness og tog på vandreture. Jeg fik ikke brug for min opsparing hjemmefra, men kunne få det hele både rejser og fritid til at løbe rundt med min løn. Jeg har lært at stå på egne ben, blevet bedre til tysk og fået erhvervserfaring, som gør mig mere eftertragtet i Danmark. Det har været et år med fuldtidsarbejde, studie ved siden af og fart på fritiden – jeg er virkelig blevet bombet med oplevelser. Derfor har jeg valgt at tage et sabbatår mere herhjemme. Lige nu arbejder jeg i en møbelbutik, mens jeg finder ud af, hvilket studie jeg vil søge ind på.

Tobias Vestergaard-Nielsen:

Jeg har været et år i Würzburg hos Canbolat Vertriebs, der er en handelsvirksomhed, der importerer varer og sælger dem videre online. Og det var en stor beslutning at tage af sted, for det er jo noget andet end at flytte til Aarhus og tage vasketøjet med hjem til mor og far i weekenden. Hos Canbolat arbejdede jeg med salg på det hollandske og belgiske marked og lavede købsanalyser, så jeg fik brug for det, vi har lært fra HHX om at analysere nøgletal, og i forhold til e-commerce brugte jeg, hvad vi har lært i Afsætning. Jeg fik 1.000 euro om måneden, og via en tysk hjemmeside fandt jeg en lejlighed, som jeg delte med en lokal tysker. Jeg brugte lidt af de penge, jeg havde sparet op derhjemme, og ud over at rejse til blandt andet Frankrig, Italien og Luxembourg brugte jeg tid i lokalområdet, som er kendt for at producere god vin. Efter jeg er kommet hjem fra Tyskland har jeg søgt jobs inden for det område, som jeg arbejdede med hos Canbolat, og jeg skal snart til jobsamtale, så det er fantastisk. Herefter skal jeg finde ud af, hvad jeg gerne vil studere videre til.

HHX-klasse kæmper for fælles multibane på campus - læs pressemeddelelse