Lectio Håndbog
305623634 2166547413539767 473575227942652187 N

EUX Business

Ny elev

For den kommende elev

Det er altid spændende at starte et nyt sted og ofte forbundet med sommerfugle i maven. Her har vi samlet lidt information om EUX, så du kan få et indblik i den verden, du snart træder ind i.

Her kan du læse om, hvordan vi vil tage imod dig, og hvad du kan forvente af os.

Studieplan merkantilt EUX

Særlige begivenheder på EUX Business årg. 23-25

EUX Business opbygning

3
Ikon4

De første 14 dage

”Jeg lærer mere, hvis der er en god stemning i klassen”. For at du kan lære noget, er en god trivsel vigtig. Derfor starter du på EUX Business op med et introduktionsforløb.

Vi arbejder efter principperne i "Netwerk" med det formål at støtte dig og dine kammerater i at skabe en klassekultur, hvor alle føler sig trygge og velkomne. Vi har f.eks. faste pladser og makkerskabsgrupper, så du ikke er i tvivl om, hvem du skal arbejde sammen med.

Hen over uddannelsen får I selv indflydelse på, hvor I sidder og hvem I er i grupper med.

I klassen kommer I også til at arbejde med god digital adfærd i såvel undervisningen som eleverne imellem.

Særligt for nye elever

Kære alle elever, der starter på EUX Business

Vi glæder os til at tage imod jer ved skolestart. Der er sat bordkort op i klassen, når du møder, så du er ikke i tvivl om, hvor du skal sidde. Vi ved, at en god start er vigtig, og derfor har vi lavet et introduktionsforløb over to uger.

Vi sørger for, at du får hjælp til alt det praktiske, f.eks. it-programmer og andre hjælpemidler der skal på plads, når du går på EUX Business.

De to introuger kommer til at foregå som en god blanding af sjovt og hyggeligt samvær, spændende undervisning, virksomhedsbesøg og sjove aktiviteter, som alle kan være med til. Du møder selvfølgelig også dine lærere og dine nye klassekammerater.

Vi har sat god tid af til, at du og din nye klasse kan blive rystet godt sammen og lære hinanden og jeres nye lærere at kende.

OBS!
Husk at medbringe din egen PC/Mac den allerførste dag.

Det er en god idé, at du allerede inden skolestart på SCU får gemt de dokumenter, du har arbejdet med på din tidligere skole. Du kan evt. lave en mappe til dem på dit skrivebord. Når du starter på SCU får du nemlig Officepakken (Word, Excel, PowerPoint osv.) her, og dit abonnement fra din tidligere skole stopper. Dermed vil de dokumenter, du har liggende i skyen på din Officekonto ikke længere være tilgængelige.

Hvis du skal indkøbe ny computer, skal du ikke købe Chromebook, da den har begrænsninger mht. de programmer, du skal anvende på skolen. Skolen anbefaler PC eller Mac.

Håndbogen på scu.dk
I håndbogen, som du finder øverst på denne side, kan du finde informationer om f.eks. ferieplan, SU - og mange andre ting.

Undervisningen

På EUX Business har vi et stort fokus på det erhvervsrettede i undervisningen. Det betyder, at vi har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Virksomhedsbesøg og gæsteundervisere er således en integreret del af den faste undervisning.

For at du skal lære så meget som muligt er differentiering i undervisningen central. Underviserne vægter at have fokus på det positive og de udviklingsmuligheder, som netop du har.

272881438 2001214333406410 8007026086825806307 N
IMG 0610

Vejledningen

Du har god mulighed for at hente hjælp, hvis en af dine klassekammerater eller du selv har problemer. Vi har en studievejleder tilknyttet EUX Business. Studievejlederen er klar til at hjælpe dig, hvis du har noget, du gerne vil tale om, uden at andre hører det.

Har du behov for det, har vi også en fast psykolog i huset.

SPS/støtte

På EUD & EUX Business anvendes læse- og skriveteknologi naturligt i undervisningen.

Læs om mulighederne her

Uanset hvilken støtte, du har brug for, kan du altid hente hjælp hos vores SPS-koordinator.

MG 2437 Copy (1)

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvordan det er at være elev på EUX Business? Allerede i 8. klasse kan du tage et introduktionsforløb på EUX Business.

Går du i 9. eller 10. klasse, og er du usikker på valg af ungdomsuddannelse, har du mulighed for at komme på brobygning.

Du kan også besøge os på uddannelsesmessen på Fælleden i november eller til vores åbent hus i januar. Hold øje med de aktuelle datoer på hjemmesiden.

Vi vil altid gerne vise dig vores skole, kontakt vores studievejleder herom.

Brug for vejledning?

Bodil Smidt Jensen

Bodil Smidt-Jensen

Studievejleder EUD/EUX Business
315

Sanne Skovsgaard

Underviser EUD/EUX, SPS-koordinator (EUD/EUX)
Matematik, innovation